Rukometašice „Mire“ su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine zasluženo ubjedljivo poražene kod kuće od aktuelnog osvajača „duple krune“ ekipe „Grude-Autoherc“ rezultatom 27:44(10:22).

Tako su se Prijedorčanke praktično oprostile od učešća na završnom turniru ovog takmičenja, jer će revanš meč dva prvoplasirana kluba u Premijer ligi BiH iz prvog dijela prvenstva, na terenu jesenjeg prvaka 29. marta, biti samo formalne prirode.

Prijedorčanke su samo povele sa 1:0 i to je bilo sve što su u pozitivnom rezultatskom smislu učinile.

Odmah su uslijedila tri brza gola izabranica trenera Zlate Zubac i već tada bilo je jasno da će, kao kvalitetnije i iskusnije, Gruđanke opravdati ulogu velikog favorita.

Prednost na strani gošći koje su predvodile najefikasnija igračica susreta Ana Vrančić i organizator igre Amanda Marić stalno je rasla, da bi stigla i do 22 gola viška u 51.minuti, kada je na semaforu stajalo 18:40.

U granicama svojih mogućnost domaće su pokušale da im koliko-toliko pariraju, ali je teško bilo zaustaviti prije svega kontru sjajnog rivala, pa ni odbrane pouzdane Darjane Vukliš nisu mnogo pomogle.

Ispostavilo se da će glavni adut trenera Ljubice Ivetić i u nastavku prvenstva premijerligaške konkurencije, kao i odbrani epiteta osvajača Kupa Republike (osvajale su ga pet puta zaredom) biti Azra Bašanović, golgeter tima sa jesenjih 89 golova u borbama za bodove.

-Imali smo peh da smo dobili najbolju ekipu koja tri godine nije izgubila nijednu utakmicu. Ovaj meč odigrale su sa najboljim igračicama, a mi imamo velikih promjena u sastavu i nismo mogli da im pariramo onako kako smo to radili u prethodnim godinama. Naše mlade rukometašice pokazale su mnogo požrtvovanosti, volje i hrabrosti, nije se bilo lako nositi sa ovako jakim protivnikom kao što su „Grude-Autoherc“ i nadamo se da ćemo u ligi bolje odigrati. U Kupu BiH nismo ni imali velikih ambicija, a pošto smo u četvrtfinalu Kupa RS savladali Borac u Banjaluci želja nam je da u njemu pružimo maksimum i zadržimo što bolji plasman na prvenstvenoj tabeli Premijer lige – rekla je predsjednica ŽRK „Mira“ Nada Đaković.

Mira: Grude-Autoherc 27:44(10:22)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (Banjaluka)
Sedmerci: Mira 4(3), Grude-Autoherc 5(4)
Isključenja: Mira 2 minuta, Grude-Autoherc 6 minuta

MIRA:
Vukman 5, Bašanović 8, Suvajac, Tintor 4, Ćorić, Dojčinović 2, D.Mutić 4, Vukliš, Sladaković 2, J.Mutić 2, Došen, Gligorević

GRUDE-AUTOHERC:
Križanac, Marić 8, Čutura 5, Rimac, Nikić, Vrančić 10, Gudelj 6, Bandić 7, Prusina, Kraljević 3, Milas, Mikulić 5, Boras, Kondža

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com