Doktorica porodične medicine Elvira Đaković pregledala je stotrogodišnju Barbaru Iveljić iz Gornje Ljubije kod Prijedora i potvrdila za naš portal da je baka izuzetno zdrava za svoje godine.

-Baka je dobro. Ima dobar pritisak i šećer. Za svoje godine, dobro se i kreće, vidi i čuje bez slušnog aparata. Odlično je – navodi Đakovićeva za SrpskaCafe.

Ona ističe da je baki pregledala srce i pluća, te da su se i ti organi pokazali zdravim.

-Jedino je muči želudac, ali zbog toga što svašta jede. Uglavom, ostavili smo joj neke vitaminske lijekove za jačanje organizma – navodi Đakovićeva.

Humanista iz Ljubije Ahmet Rešidović, koji je organizovao ljekarski pregled, istakao je da je baka prije desetak dana imala prehladu, ali da se srećom oporavila.

Napomenuvši da je prijedorski „Merhamet“ Iveljićevoj nedavno uručio prehrambene i higijenske artikle, Rešidović je najavio da će biti organizovan pregled i za devet starih i bolesnik iz mjesta Žune kod Ljubije, kojima će takođe biti obezbijeđena osnovna medicinska pomoć i lijekovi.

Podsjećamo, Barbara Iveljić je rođena u Lici sredinom decembra 1914. godine, a u životu je izrodila četvoro djece i „ispratila“ trojicu muževa.

Ona je ranije rekla da se tajna njene vitalnosti najvjerovatnije krije u tome što nikada u životu nije pretjerivala, pila, pušila i bila izjelica.

Stariji stanovnici Ljubije su naveli da je Barbara u mladosti bila prava ljepotica za koju su se momci otimali.

Srpskacafe.com