novogodisnja-noc-policija-berek-1U noći u kojoj smo ispratili 2016. i dočekali novu 2017. godinu, neki su slavili a neki su radili.

Dok se većina Prijedorčana veselila, policajci, vatrogasci i medicinski radnici su radili svoj posao, a i dvojica Djeda mrazova su bila na Malom trgu.

U bolnici „Dr Mladen Stojanović“ tri sata iza ponoći rođen je dječak.

Kako su potvrdili iz službe Hitne pomoći, imali su 62 intervencije, ali znatno manji broj alkoholisanih pacijenata dok povrijeđenih od upotrebe pirotehnike nije bilo.

Prijedorski vatrogasci su imali intervenciju u naselju Vrbice oko ponoći kada su gasili požar u jednoj prostoriji kuće u izgradnji.

Kako smo saznali od dežutnih pripadnika CJB Prijedor, protekle noći nije bilo većih intervencija, a u nekoliko manjih saobraćajki vozači su se „dogovorili“.

novogodisnja-noc-policija-berek-2Najzanimljiviji slučaj tokom novogodišnje noći dogodio se kod željeznog mosta između Omladinskog parka i naselja Stari grad.

Naime, jedan naš mlađi sugrađanin je „promašio“ most i završio u Bereku.

Na njegovu sreću, ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta nalazilo se nekoliko osoba koji su to vidjeli i dojavili prijedorskim organima reda.

Stigavši na lice mjesta policijski službenici CJB Prijedor su napravili „živi lanac“ i uz strmu i klizavu obalu izvukli našeg sugrađanina koji je potom insistirao da sam ode kući taksi vozilom bez odlaska u hitnu pomoć.

-Imao je više sreće nego pameti. Ko zna šta bi bilo da niko nije vidio kako upada u Berek, mogao se i smrznuti s obzirom na vanjsku temperaturu – prokomentarisao je jedan od gostiju obližnjeg kafića koji je posmatrao akciju spasavanja.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

novogodisnja-noc-djeda-mrazovi