gastro najavaTuristička organizacija grada Prijedora i ove će godine u gradu na Sani biti domaćin gastro prezenatcije “Veče domaće kuhinje” koja će se u okviru Kulturnog ljeta 2014. održati u nedjelju, 17. avgusta, najavila je danas direktor Turističke organizacije Amira Ganić.

“Posjetioci manifestacije koju organizujemo šestu godinu imaće priliku da degustiraju tradicionalna jela Potkozarja, a pripremljena hrana biće izložena na jednoobraznim štandovima”, kazala je Ganić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Za učešće na ovogodišnjoj gastro prezentaciji prijavilo se 12 udruženja, dva proizvođača rakije, dva poljoprivredna gazdinstva, jedan proizvođač vina i jedno seosko gazdinstvo iz Prijedora, Kozarske Dubice i Novog Grada.

“Gastro prezentacija ima izložbeni karakter, a cilj je promocija ugostiteljske i turističke ponude grada Prijedora i sugrađanima i njihovim gostima”, istakla je Ganić.

Ona je dodala da će svi izlagači koji budu pripremali hranu dobiti po 100 KM, a sve izlagače očekuje jedno iznenađenje.

“Za razliku od prethodnih godina, ove godine, zbog posljedica poplava, nisu predviđene nagrade u kategorijama najljepše uređen štand i najraznovrsnija gastro ponuda”, dodala je Ganić.

Svečano otvaranje “Veče domaće kuhinje” najavljeno je za 20.00 časova na Malom gradskom trgu. Program manifestacije upotpuniće tamburaši Kulturno-umjetničkog društva “Milan Egić” iz Brezičana.

“Kulturno ljeto” grad Prijedor organizuje šestu godinu zaredom kako bi raznovrsnim sadržajima bili ispunjeni ljetni dani Prijedorčanima koji nigdje ne putuju i gostima koji ljeti posjećuju ovaj grad, a ove godine zbog poplava traje kraće nego prethodnih godina – od kraja jula do početka septembra.

SRNA