novosti-branka-vjesticaDok se druge žene šminkaju, ulepšavaju, lakiraju nokte i friziraju, Prijedorčanka Branka Vještica iz naselja Novi Orlovci, svaki radni dan provodi u pilani u Ljubiji kod Prijedora. Iako je jedina žena u kolektivu, rame uz rame sa muškim kolegama ravnopravno obavlja sve poslove. Njene kolege kažu da je najpreciznija i najbrža u pilani.

– Morala sam da se zaposlim, a posla nije bilo, pa sam prihvatila ovaj u pilani. Nije mi teško, radim na slaganju drvenih asortimenata, to je muškarcima dosadno, a treba malo preciznosti. Živ se čovek na sve navikne – priča Branka.

Ona je prepodne proizvodni radnik u pilani, a popodne domaćica. Kada završi smenu, odlazi kući, kuva ručak, brine o kući i porodici. Majka je dva sina, od kojih je jedan student.

– Život nas tera da radimo svašta. Dete mi je na fakultetu u Novom Sadu, ali izdržaćemo. Kao i u svakom poslu, ima teških i lepih dana. Takav je život, ne žalim se – kaže Branka.

Ovu hrabru i dostojanstvenu ženu život nije štedeo, jer je pre dve decenije zbog ratnih dešavanja s porodicom u Prijedor izbegla iz Ključa. Tu je počela sve iz početka i sa suprugom, koji takođe radi u proizvodnji drveta.

Novosti.rs

rtrs-drvo-potkozarje-zena-radi-u-pilani-2