partizan-fsa-prijedorEkipa FSA Prjedor je u 11.kolu prvenstva Regionalne lige RS-rupa Zapad u Kostajnici savladala domaći Partizan sa 3:2 i tako nastavila uspješan niz u posljednja četiri kola (tri pobjede i remi), ujedno se popevši na osmo mjesto na tabeli sa 14 bodova.

Ponovo je Miloš Stević, koji je u prethodnom meču protiv Kladara bio dvostruki strijelac, pogodio mrežu u 4.minuti.

Prednost gostiju udvostručio je u 11.minuti Goran Kotaran, da bi još jedan nekadašnji prvotimac i kapiten Rudar-Prijedora, Borislav Mikić, u 23.minuti, takođe pogodio cilj.

Samo minut kasnije prvi strijelac Kostajničana Bojan Zdjelar je savladao veoma dobrog mladog golmana Dejana Milinkovića svojim šestim ovosezonskim olom, ali još jedan pogodak domaćih, u 58.minuti Benjamina Delismajlovića, bio je sve što su domaći učinili.

-Sa oslabljenim igračkim kadrom, momci koji su izašli na teren su zaista svojski odradili posao. Nije Partizan nimalo naivna ekipa, ali su moji igrači od samog početka odigrali čvrsto, lako preko Vedrana Mršića, uz iskusnog Mikića osvajali prostor na sredini igrališta i dolazili u završnici u prilike da ugroze gol protivnika. Sada mnogo mirnije nastavljamo takmičenje – rekao je trener FSA Prijedor Nenad Bašić.

Zanimljivo je da su njegovi izabranici prvi put u ovom prvenstvu postigli tri gola, a niko im toliko nije uspio dati.

FK Partizan: FSA Prijedor 2:3(1:3)

Kostajnica
Stadion: Partizana
Gledalaca: 50
Sudija: Bojan Balaban (Srbac) 7
Strijelci: Zdjelar u 24. i Delismajlović u 58. za Partizan, a Stević u 4., Kotaran u 11. i Mikić u 23.minuti za FSA Prijedor
Žuti kartoni: Zgonjanin (Partizan), Mršić, Bilaković, Runić, Došenović (FSA Prijedor)
Crveni kartoni: Bojan Kostadinović (Partizan) u 63. i Mladen Došenović (FSA Prijedor) u 83.minuti

PARTIZAN:
Slijepčević 6, Kostadinović 6, Gavrilović 6 (od 64. Slijepac -), Grbić 7, Zdjelar 7, Delasmajlović 6,5, Zgonjanin 6, Kovačević 7,5, Knežević 6,5, Adilović 6 (od 64. Kantar -)

FSA PRIJEDOR: Milinković 7, Rečević 7, Galonja 6,5 (od 77. Šunić -), Bilaković 6,5, Čačić 6,5, Runić 6,5, Mikić 7,5, Stević 7, Mršić 7,5, Kotaran 7, Došenović 6,5

Igrač utakmice: Vedran Mršić(FSA Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – kostajnica.com