rudar-prijedor-podrinje-plakatDerbi posljednjeg, 11.kola jesenjeg dijela prvenstva Prve fudbalske lige Republike Srpske odigraće se danas od 15:00 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Drugoplasirani Rudar-Prijedor, koji je poslije poraza na svom terenu, od lidera banjalučkog Borca, za kojim zaostaje tri boda, „vezao“ tri meča bez poraza, (dva remija u gostima i pobjeda kod kuće) dočekuje Podrinje.

Rival iz Janje je u još uspješnijoj seriji, jer je u prethodna četiri kola zabilježio tri domaća trijumfa i poput „rudara sa Sane“ u prošlom duelu, isto u Doboju sa Slogom identičnim rezultatom (3:3) igrao neriješeno, uz ostvarenu gol-razliku od 12:4.

-U goste nam dolazi vrlo kvalitetna ekipa Podrinja, što dokazuju i njeni dosadašnji rezultati. Savladati Slaviju, Drinu i Tekstilca uzeti bod Borcu, dovoljno govori o tome da imaju iskustvo, zapažene pojedince poput Ace Đokića, Filipa Vujića, Dejana Vučića, kapitena Muhameda Jusufovića i golmana Boriše Bodiroge, koji je ostavio dubok trag boraveći i u Rudar-Prijedoru. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica u kojoj od svojih igrača očekujem da ih krasi ono što ih je, pomalo neočekivano, dovelo u sam vrh tabele, a to su: pristup, odgovornost i disciplina u igri. Ukoliko budu zadovoljili na tom nivou, možemo očekivati pozitivan rezultat. Želja nam je, vjerujem uz podršku sa tribina jer će moći da uživaju, da na naljepši način uz nastavak dobrih partija završimo prvi dio takmičenja – rekao je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

U sastavu Rudar-Prijedora neće biti povrijeđenog golmana Nemanje Petrovića, te fudbalera sredine terena, Stefana Gavranovića i Slavena Kovljena, koji moraju da pauziraju zbog žutih kartona.

Ovu kaznu odradio je takođe „vezista“ Milan Šakić, ali je imao i problema sa povredom zgloba.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com