podjela platnih kartica 4avgustU Prijedoru je u naselju Gomjenica podijeljeno oko 80 kartica, a zajedno sa prijedorskim naseljima Tukovi i Raškovaca danas će biti podijeljeno oko 720 kartica.

U ovim naseljima, koja su bila najviše pogođena u majskim poplavama dijeljene su kartice u iznosu od 5.000 KM, a prvi put su dijeljene kartice i sa nižim iznosima.

Član Savjeta mjesne zajednice Gomjenica Nedeljka Vuković potvrdila je da je ovo treća dodjela kartica u ovom naselju, koje je pretrpjelo najveće štete od poplave.

“Ljudi iz ove mjesne zajednice, ali i iz gradske uprave, dali su sve od sebe da prikupljanje podataka na terenu i ažuriranje spiskova ide što brže, tako da je ovdje bila organizovana i prva podjela kartica u Srpskoj, a nadamo se da ćemo ovaj posao podjele kartica uskoro privesti kraju”, istakla je Vukovićeva.

Ona je dodala da su na punktu u Gomjenici na podjeli kartica bili i mještani iz susjednih Gaćana, Miljakovaca i Rakelića.

Do sada je u Prijedoru podijeljeno oko 1.280 kartica, a i ostali mještani naselja najugroženijih poplavom nadaju da će uskoro dobiti svoje kartice kako bi što prije započeli građevinske radove na svojim kućama.

Prijedorčanima kojima su danas podijeljene kartice rečeno je da će kartice biti aktivirane tokom iduće nedjelje.

SRNA