rtrs-ubistvo-trnopoljeMotiv ubistva koje se prije dva dana dogodilo u Trnopolju mogao bi biti preljuba ili ljubomora, pokazala je dosadašnja istraga o ovom slučaju.

Navodno, A.R., jedan od ubijenih je imao ljubavnu aferu, a također je problematična bila i njegova sklonost ka kocki. Policija pretpostavlja da je A.R. zapravo bio meta napada.

Podsjećamo, M.B. i A.R. ubijeni su u ponedjeljak iza 23 sata u kafiću “San” u Trnopolju. Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić koji je iz istog otišao, ostavivši dvojici muškaraca da zaključaju objekt kada popiju piće.

Kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba, oružje iz kojeg je pucano na dvojicu ubijenih još uvijek nije pronađeno, a upravo je ono potrebno kako bi se slučaj rasvijetlio.

Inače, A. R. je odranije poznat policiji jer je prije rata ubio suprugu zbog čega je izvjesno vrijeme i proveo u zatvoru. Policija je u njegovoj kući prošle godine pronašla i laboratorij za uzgoj skunka.

S druge strane, porodice ubijenih tvrde da nisu bili nikome dužni niti u svađi s nekim te da ne znaju zašto su dvojica muškaraca tako mučki ubijena.

Radiosarajevo.ba
Foto – RTRS