merhamet pd-pomoc iz njemacke (1)U prijedorski “Merhamet” stigla je peta donacija od Arbajtsgrupe (Arbeitsgruppe) IGFM-a Vitlih (Witlich) Međunarodne organizacije za ljudska prava iz Frankfurta. U donaciji su, prema riječima Mesudije Selman, predsjednice “Merhameta”, garderoba, obuća, namještaj, kreveti, kolica za invalide, posteljina, igračke, posuđe i druge stvari.

– Važno je napomenuti da su počasna predsjednica IGFM Katrin Bormiler (Bornmuller), zatim naša sugrađanka, članica te Međunarodne organizacije Mirveta Mrkalj-Durben i Mirsad Duratović, kao inicijator i organizator petog konvoja pomoći, omogućili da nam stigne ta vrijedna donacija – kazala je Selman i dodala da je podjela pomoći već počela po mjesnim zajednicama, školama, bolnicama, domovima starih, udruženjima omladine i djece s posebnim potrebama i drugim organizacijama od Kozarca, Ljubije pa sve do Sanskog Mosta.

Ovom donacijom će, prema njenim riječima, biti obuhvaćeno najmanje nekoliko stotina porodica. S konvojem pomoći iz Vitliha stiglo je i deset potpuno novih dječijih krevetića koji su donacija Nedžada Kulašića, Kozarčanina koji trenutno boravi u Bonu.

Dnevni avaz

merhamet pd-pomoc iz njemacke (2) merhamet pd-pomoc iz njemacke (3)