turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (1)Ekipa regionalnog ligaša Republike Srpske, FSA Prijedor, pobjednik je tradicionalnog, osmog po redu, Memorijalnog turnira „Dedo Crnalić“, održanog na stadionu „Poljana“ u gradu na Sani.

Zbog velike vrućine igralo se sa poluvremenima od dva puta 30 minuta, pa svi igrači zaslužuju pohvale na prikazanom u teškim uslovima.

Izabranici trenera Nenada Bašića, koje su predvodili ovoljetošnja pojačanja, nekadašnji prvotimci Rudar-Prijedora Igor Golić i Borislav Mikić, više nego zasluženo su trijumfovali, u finalu savladavši Bratstvo iz Kozarca, člana Četvrte lige FSP Prijedor sa 4:0.

turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (8)Prethodno, u polufinalu bili su bolji od takođe četvrtoligaša, domaćeg kluba OFK Berek 1975, koji je prethodno dva puta zaredom trijumfovao, savladavši ga sa 3:0.

Vrijedi među stativama pobjednika pohvaliti mladog čuvara mreže Dejana Milinkovića, pošto je ostao nesavladan, ali i Mitra Unijata, golmana Bratstva, koje je do finala stiglo boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv regionalca OFK Brda iz Hambarina (6:5), a u regularnom toku utakmice nije bilo pobjednika 1:1.

Na kraju takmičenja Senad Crnalić, sin Dede, podsjetivši da je njegov otac,poznati sportski radnik, bio osnivač kluba sa željom da okuplja mlade i da se u njemu druže, čestitao je pobjedniku na prvom mjestu.

Zahvalio se i svim ostalim timovima na učešću, a predstavnicima je uručio pehare i diplome u znak sjećanja na ovu lijepu sportsku manifestaciju.

Ipak da turnir protekne u najboljem redu, uz korektno ponašanje svih aktera i dobro suđenje, kao pravi domaćin pobrinuo se Samir Zulić.

Dobro je znano sa koliko ljubavi prema „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“ radi ovaj čovjek, može se slobodno reći „alfa i omega“, „berekovaca“, od besprekornog održavanja terena, vođenja kadetskog tima, koji je osvojio prvo mjesto u Ligi mladih PFS Prijedor-grupa „Sana“, do obavljanja administrativnih poslova, pa nerijetko, ne tako davno, ako je to bilo potrebno znao je zaigrati, punim srcem sebe ne štedeći, ali uvijek biti zahvalan sponzorima ovog uzornog fudbalskog kolektiva.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (2) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (3) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (4) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (5) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (6) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (7) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (9) turnir dedo crnalic-pobjednik fsa prijedor (10)