kilometri prijateljstva-don-bambi (1)Nije im bio problem da na Mrakovicu dođu biciklima, prvo od Ljubljane do Prijedora a onda i na planinu. Jer grupa slovenačkih privrednika, koji su i članovi bajk kluba ”Bambi”, to inače i radi.

Tako sklapaju nova poznanstva, ali i biznis, razvijaju turizam i promovišu zdrav život. Među njima svega – od direktora do molera.

“Neki od nas smo kao mladi bili biciklisti, a neki su kasnije našli ovaj sport kao dio svog života i slobodnog vremena. Sad smo se našli i tražimo uvijek neke nove izazove. Ovo nam je veliki izazov – 300 kilometara, to je neka magična brojka u biciklizmu”, rekao je Aleš Kalan predsjednik kluba “Bambi”.

kilometri prijateljstva-don-bambi (2)O magičnim brojkama koje bi mogle da se ispišu ako se uspostavi saradnja sa nekim od prijedorskih privrednih subjekata govorilo se na zajedničkom druženju. U subotu ga je bilo i na Mrakovici ali je bilo u neobaveznijoj varijanti. Slovenci su raspoloženi i za sportsku saradnju.

“Pričali smo sa lokalnim klubom, da im možemo nešto pomoći, ako imaju mladiće koji su dobri u biciklizmu, da bi ih mogli testirati u Sloveniji, jer ipak imamo neke bolje uslove nego ovdje”, rekao je Tomaš Grm predsjednik Biciklističkog saveza Slovenije.

A da Slovenci imaju dobre uslove tokom boravka u Prijedoru, pobrinulo se Udruženje građana “Don”. U ovoj priči vide veliki potencijal.

kilometri prijateljstva-don-bambi (3)“Mi smo sinoć pričali o mnogo drugih saradnji koju oni već sprovode sa svojom vožnjom po Istri, promovišući Istru kao turističku destinaciju. Danas i Kozara preko njihove stranice ulazi u drugu priču, kao i grad Prijedor”, izjavila je Murisa Marić, predsjednik Udruženja građana “Don” iz Prijedora.

Možda neko od gostiju na toj stranici napiše nešto i o domaćoj rakiji i kotliću. To ih je sačekalo na planini nakon biciklističkog uspona. I nije to ni loš recept jer ne kaže se džaba da se najbolji poslovi sklapaju uz dobru hranu i pokoju čašicu.

Više fotografija možete pogledati u galeriji koja se nalazi OVDJE

ATV BL
Foto – UG “DON” Prijedor/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kilometri prijateljstva-don-bambi (4)