srna-poljoprivredna izlozba-ostra luka (1)Četvrtom poljoprivrednom izložbom u Oštroj Luci danas su počeli “Ilindanski dani” – niz manifestacija kojima ova opština obilježava dan i slavu, Svetog proroka Iliju.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da je opština insistirala na pokretanju jedne ovakve manifestacije i da je sama organizovala prve tri, te da je ove godine finansirala izložbu, a organizaciju je ustupila ovdašnjem Udruženju proizvođača jagodičastog i bobičastog voća “KIM”.

“Izuzetno sam zadovoljan današnjom izložbom i ubuduće ćemo stati iza svake manifestacije koja ima za cilj promociju i afirmaciju bilo koje proizvodnje na teritoriji naše opštine”, istakao je Stanar i dodao da bi u narednih nekoliko godina podsticaji iz opštinskog budžeta za proizvodnju kupine i maline trebalo da budu udvostručeni.

srna-poljoprivredna izlozba-ostra luka (2)Predsjednik Udruženja proizvođača jagodičastog i bobičastog voća “KIM” Oštra Luka LJubomir Vulin rekao je da je osnovni cilj ovog udruženja povećanje broja proizvođača i zasada, kao i površine zasađene malinom i kupinom, a time i broj izlagača na budućim poljoprivrednim izložbama. “Imamo tridesetak izlagača iz Oštre Luke i Novog Grada”, naveo je Vulin.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Oštra Luka najavljeno je da se “Ilindanski dani” nastavljaju u ponedjeljak, 1. avgusta, Međunarodnim književnim susretima “Šušnjar 2016”.

U utorak, 2. avgusta, obilježava se sjećanje na stradanje Srba, Roma i Jevreja u ustaškom pokolju na Šušnjaru, te Ilindan, dan i krsna slava opštine Oštra Luka, dok je 244. Grmečka korida zakazana za nedjelju, 7. avgusta.

SRNA

srna-poljoprivredna izlozba-ostra luka (3) srna-poljoprivredna izlozba-ostra luka (4) srna-poljoprivredna izlozba-ostra luka (5)