djecije igraliste ljubija (1)Članice Udruženja žena „Rudarka“ iz Ljubije bile su aktivne proteklog vikenda u realizaciji projekta koji su nazvale „Djeca su naša snaga i naša budućnost“ a realizuje se uz pomoć Gradske uprave Prijedor.

Uz pomoć prijatelja i komšija, vrijedne „Rudarke“ su na dječijem igralištu u ovom mjestu postavile i betonirale rekvizite te posadile drveće koje će u narednim godinama najmlađima praviti hlad.

-Očistili smo i uredili kompletan prostor za igru, a nekoliko mališana uspjelo je i da isproba kako funkcioniše sve ono što je za njih napravljeno i postavljeno – rekla je Vesna Šolaja, predsjednica ovog Udruženja.

Ona je dodala da se u akciju uključili i troje mladih iz Švedske u želji da daju svoj doprinos ovom projektu sa nadom da će se sve to očuvati u dužem vremenskom periodu.

-Nadamo se da će se na ovom mjestu dugo godina družiti veliki broj mališana, ne gledajući na vjeru, porijeklo, imovinsko stanje. Vjerujem da će djeca bez opterećenja stvarati sebi prijatelje za srećnu budućnost – istakla je Šplaja.

Zvanično otvaranje dječijeg igrališta očekuje se početkom mjeseca acgusta.

Tekst i foto – Udruženje žena „Rudarka“ Ljubija/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

djecije igraliste ljubija (2) djecije igraliste ljubija (3) djecije igraliste ljubija (4) djecije igraliste ljubija (5) djecije igraliste ljubija (6) djecije igraliste ljubija (7)