rudar prijedor-capljina (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora, pošto su u okviru priprema za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske, savladali kao gosti Omarsku (3:0) i Kozaru u Gradišci (3:2), remizirali su u Mrkonjić Gradu protiv prvoligaša FBiH, Čapljine 1:1, ali im je prema prikazanoj igri izmakla nova pobjeda.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca i njegovog najbližeg saradnika Saše Keranovića bolje su stajali na terenu, imali više loptu u svojim nogama, iako je pored Nemanje Pekije, koji je otišao put Malte, iz tima izostao Bojan Burazor, koji je, iako je produžio vjernost „rudarima sa Sane“, najavio odlazak u ekipu Viteza.

Ipak, vrijedi istaći da su debitanti, Aleksandar Majdanac i Slaven Kovljen, pridošlice iz Kozare (Gradiška) najavili da bi mogli biti prava pojačanja podmlađenog tima pred kojim će veliko iskušenje biti zadatak da izbore opstanak u eliti Srpske. Budu li imali ovakav pristup mečevima nade će biti ralne.

rudar prijedor-capljina (2)Iako je vrijeme bilo toplo, oba rivala su ispunila očekivanja na planu trčanja, što je bilo i najvažnije, dok se do prilika u prvom poluvremenu teško dolazilo.

Imao je Aleksandar Vojnović dva pokušaja u 31. i 43.minuti, ali je u oba navrata golman Hercegovaca Franjo Buntić bio na mjestu.

S druge strane, u međuvremenu, najzapaženiji u sastavu Damira Borovca, Salko Jazvin je jednom iskosa sa desne strane tukao kraj suprotne stative.

Pred sam odlazak na odmor kapiten Prijeodrčana Nemanja Marić e gotovo od svog šesnaesterca „nanizao“ nekoliko protivničkih igrača u driblingu i kada se našao na ivici protivničkog kaznenog prostora, pomalo mu je i nestalo snage, pa je lopta koju je uputio otišla ppreko prečke.

rudar prijedor-capljina (3)U nastavku imali su momci u „žuto-plavoj“ opremi više od igre, iako su prave prilike stvorili u završnici.

Prethodno u 66.minuti Arnes Ćosić je odličnim udarcem pokušao da iznenadi njihovog golmana Nemanju Petrovića, koji je „tešku“ loptu upućenu u lijevi ugao po sredini gola „izvadio“ i uz pomoć stative izbacio u korner.

Još jednom je udarac oprobao u 69.minuti Vojnović, a četiri minuta kasnije i S.Kovljen, međutim, mladi Buntić se nije dao iznenaditi, da bi dobru akciju svog tima u 78.minuti propustio da kruniše Ammar Paunović, pošto ne pogađa iz neposredne blizine.

Konačno, Rajko Pekija je u 79.minuti donio vođstvo, poslavši iskosa sa lijeve strane efektno loptu u suprotan gornji ugao.

rudar prijedor-capljina (4)Uslijedila je sjajna šansa Rudar-Prijedora u 82.minuti da potvrdi trijumf.

Nikola Miličević je sjajno „probio“ protivničku odbranu po desnoj strani i ušao u šesnaesterac. Iz dva pokušaja nije uspio da „matira“ Buntića, koji je, izmoren, ostao na zemlji, a Paunović potom loptu poslao kraj njegove lijeve stative.

I kako to obično biva, odmah u sljedećoj minuti, pogodak je postignut na suprotnoj strani kada je Tarik Nikšić ostao usamljen i nakon ubacivanja sa desne strane glavom poslao loptu u mrežu Petrovića za konačan ishod 1:1.

rudar prijedor-capljina (5)Čapljina: Rudar-Prijedor 1:1(0:0)

Mrkonjić Grad
Stadion: „Luke“
Gledalaca: 20
Sudija: Milan Docić (Banjaluka)
Strijelci: Nikšić u 83. za Čapljinu, a Pekija u 79.minuti za Rudar-Prijedor.

ČAPLJINA:
Buntić, Rodin, Pecelj, Raič, Dupovac, Bratić, Zubac, Leko, Jazvin, Penava, Bondža
Još su igrali: Zavitan, Novaković, Vukelja,Popović, Bunoza, Ćosić, Kalfić, Nikšić, Pervan
Trener: Damir Borovac

RUDAR-PRIJEDOR:
Petrović, Davidović, Marić, Milinković, Lajić, Majdanac, Vojnović, Šakić, S.Kovljen, Rokvić, Jaćimović
Još su igrali: P.Kovljen, Gavranović, Ćatić, Paunović, Pekija, Milić, Miličević
Trener: Zlatko Jelisavac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Vladan Lekanić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-capljina (6)