sds-18martSrpska demokrtaska stranka (SDS) u Prijedoru vodi politiku u mjesnim odborima, a ne u kabinetima, i to će biti garancija dobrih rezultata na predstojećim opštim izborima, rekao je vršilac dužnosti sekeratara Gradskog odbora (SDS) Prijedor Milorad Zrnić.

“Prethodni gradski odbor raspušten je aprila prošle godine i mi namjeravamo da konstituisanje novoformiranog gradskog odbora i svih njegovih organa, uključujući i aktive žena i mladih, okončamo do polovice idućeg mjeseca”, rekao je Zrnić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je dodao da novo rukovodstvo prijedorskog SDS-a privodi kraju konsolidaciju stranke i da namjerava aktivno učestvovati na godišnjoj konvenciji SDS-a planiranoj za 12. april u Bijeljini.

Član Gradskog odbora SDS-a Prijedor i koordinator za pitanja zdravstva Arijana Elenkov rekla je da je uredba Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske kojom se ljekarima nalaže da pišu generičke nazive lijekova nije u korist pacijenta, iako jeste donesena s dobrom namjerom da spriječi korupciju između ljekara i farmaceutskih kuća.

“Ali njenom primjenom ljekar ne zna šta pacijent ima za terapiju. Lijekove jednog generičkog naziva proizvode desetine farmaceutskih kuća i ljekar ne zna što će pacijent u apoteci dobiti, a svi znamo da stepen onečišćenja utiče na cijenu lijeka, te da je u BiH mnogo lijekova iz Indije, Turske i Pakistana”, kazala je Elenkov.

Ona je dodala da ne smije na apotekarima biti odgovornost da određuju terapiju pacijentima.

“Kada bi farmaceuti mogli da liječe, ljekarska struka ne bi postojala, da ne govorimo o srednjem farmaceutskom kadru koji su ništa drugo nego trgovci”, ocijenila je Elenkov.

SRNA