fenicanke-najavaPozorište Prijedor igraće sutra predstavu “Feničanke”, petu premijeru u 61. sezoni, najavio je direktor ove kuće Zoran Baroš.

“Riječ je o autorskom projektu režisera i glumca Darka Cvijetića i to je po prvi put da Pozorište Prijedor radi autorsko djelo. Njime ćemo obilježiti 30 godina od prvog zvaničnog nastupa Darka Cvijetića u ovoj kući”, rekao je Baroš sinoć na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Darko Cvijetić rekao je da su Euripidove “Feničanke” samo stožerno polazište za predstavu, a da predstava korespondira s današnjim vremenom.

“Radili smo dekonstrukciju Euripidove priče i oslobađali prostor da se emotivna stanja unutar njegove drame prepoznaju i ožive u sadašnjosti. Tokom dvomjesečnog rada i istraživanja transponovali smo Euripidovu ideju”, naveo je Cvijetić koji je radio i izbor muzike.

Fotografiju potpisuje Igor Motl, scenografiju Milenko Bilbija, a grafički dizajn Vladimir Vanja Vlačina.

U predstavi igraju Jelena Seksen, Tatjana Binjaš, Mirela Predojević, Sabina Halilović, Zlata Kogelnik, Zorica Jojić, Miloš Romčević i Rade Stupar.

Predpremijera “Feničanki” zakazana je za večeras u 20.00 časova, kada je predviđeno i snimanje i fotografisanje, premijera je sutra u 20.00 časova, a prva i druga repriza u četvrtak i petak, 20. i 21. marta, u istom terminu. Predstava se igra kamerno, te je broj mjesta ograničen na 50.

SRNA