marko pavic (2)Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas da ni on ni DNS neće učiniti ništa na štetu građana Prijedora kada je riječ o privatizaciji Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija” Prijedor.

“To smo i do sada potvrdili, a tračare neka nastave svoju priču zabavljajući besposlene. Građani i zaposleni u rudniku će na vrijeme znati stavove DNS-a, ali to ne može biti prije nego Vlada donese odluku”, navodi se u Pavićevom saopštenju povodom informacije u pojedinim medijima da on zna ko je kupac RŽR “LJubija”, ali da to neće da kaže.

Pavić je naveo da javnost želi obavijesti da je na pitanje novinara da li ima informaciju o prodaji RŽR “LJubija” rekao da ima informaciju, ali da ne želi bilo šta govoriti dok Vlada Republike Srpske ne donese odluku.

“Sve ostalo je slobodno mišljenje novinara i /predsjednika Gradskog odbora SDS Prijedor Dušana/ Berića koji sve zna, pa i o prodaji rudnika”, istakao je Pavić.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prodaji svojih akcija u RŽR-u “LJubija”, ali je ta odluka u dva navrata /početkom 2014. i ove godine/ povučena s dnevnog reda Narodne skupštine Republike Srpske.

Za kupovinu državnog kapitala u RŽR “LJubija” zainteresovani su “Arselor Mital” i “Izraeli Investment Grup” i oba ponuđača su do 1. jula dostavila Vladi Republike Srpske nove ponude.

SRNA