srna-gradska uprava-salter sluzbaGradska uprava Prijedor produžila je danas radno vrijeme matične službe i šaltera za ovjere s ciljem da se smanje gužve uobičajene u ljetnom periodu, rekla je načelnik Odjeljenja za opštu upravu grada Prijedora Jasminka Murselović.

Šalter-sala u prizemlju zgrade gradske uprave od danas do 31. avgusta radiće od 7.30 do 18.00 časova, umjesto do 15.30 časova.

“Razlog ovakve odluke je da rasteretimo šaltere tokom ljeta, pogotovo u jutarnjim časovima kada imamo povećan priliv stranaka. To je vrijeme kada dolazi naša dijaspora i ljudima su potrebni razna dokumenta”, rekla je Murselovićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je drugi razlog da se radno vrijeme šalter-sale uskladi sa radnim vremenom Centra javne bezbjednosti Prijedor, odnosno njihove službe za izdavanje ličnih dokumenata, koja, takođe, radi do 18.00 časova.

“Naš posao i njihov tijesno je povezan i ne možete dobiti ni pasoš niti ličnu kartu bez provjere u našoj matičnoj službi ili bez izvoda iz matične knjige rođenih i uvjerenja o državljanstvu”, podsjetila je Murselovićeva.

Prijedorčanima će na ovaj način biti omogućeno da brže dođu do potrebnih dokumenata i da vrijeme na godišnjem odmoru kvalitetnije provedu bez čekanja na šalterima.

SRNA