rudar prijedor-prozivka-pocetak zimskih priprema (2)Fudbaleri Rudar-Prijedora startovaće danas (četvrtak) sa pripremama za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske, a prozivku na Gradskom stadionu u 18:00 časova obaviće šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Iz dosadašnjeg igračkog kadra, od prvotimaca koji su imali nastupe u Premijer ligi BiH, očekuje se da će mu se odazvati golman Nemanja Petrović, te kapiten Nebojša Šodić, Nemanja Marić, Ognjen Davidović, Nemanja Pekija, Nebojša Mrkić, Bojan Burazor, Stefan Gavranović, Ljuban Antonić, Ervin Ćatić i Rastko Rokvić.

-Očekujemo povratnike u klub, igrače koji su bili u njegovim mlađim kategorijama, Dušana Milinkovića (Omarska) i Predraga Kovljena (Proleter, Teslić), a pregovarali smo i sa onima koji su se u klubu afirmisali, iskusnim Igorom Golićem (Austrija) i Arnesom Brkićem (Sloboda, Novi Grad). Što se tiče onih koji bi mogli pojačati konurenciju, razmišljanja su bila usmjerena ka momcima iz regije, ali je neizvjesno hoće li se pojaviti na prozivci – naglasio je Jelisavac.

rudar prijedor-prozivka-pocetak zimskih priprema (3)Ono što je izvjesno, “rudari sa Sane” kompletne pripreme obaviće kod kuće, a poznati su im i rivali u kontrolnim utakmicama.

Prvi protivnik će bi novogradska Sloboda 9.jula, a sa “crvenima” sa stadiona “Mlakve” odmjeriće snage i 19. jula.

Prijedorčani će se sastati i sa Omarskom (13.07.) Kozarom iz Gradiške (16.07.), igraće i protiv banjalučkog Borca 23.jula, a još uvijek se traži protivnik za “generalnu” provjeru, predviđenu 30.avgusta.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-grb