cjb prijedor (3)Lica čiji su inicijali M.K. /35/ i D.K. /26/ iz Banjaluke osumnjičena su za pet krivičnih djela protiv imovine počinjenih na području grada Prijedor, dok je lice H.D. /50/ iz Kostajnice osumnjičeno za krijumčarenje osoba, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Osumnjičena lica su u kasnim noćnim časovima neopaženo dolazila do zlatarske radnje, optičarske radnje i privatnih putničkih automobila i otuđivala razne predmete.

Sa putničkih automobila krala su registarske tablice koje su stavljala na druge putničke automobile prilikom izvršavanja drugih krivičnih djela na području Banjaluke.

cjb prijedor (1)Lice D.K. je sa ciljem stvaranja lažnog alibija neposredno prije izvršenja krađa izašlo iz BiH i prešlo u Hrvatsku na graničnom prelazu Kostajnica, a potom se čamcem preko rijeke Une vratilo na područje BiH.

Utvrđeno je da je osumnjičenom u nezakonitom prelasku preko rijeke Une pomoglo lice čiji su inicijali H.D.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krađa i teška krađa protiv lica M.K. i D.K, dok će protiv lica čiji su inicijali H.D. biti podnesen izvještaj za krivično djelo krijumčarenje osoba.

SRNA

ilustracija-kradja-zlatara