srna-dan sestrinstvaUdruženje medicinskih sestara i tehničara regije Prijedor obilježilo je 12. maj, Međunarodni dan sestrinstva, akcijom besplatnog mjerenja šećera u krvi i pritiska za sugrađane.

Predsjednik ovog udruženja Siniša Obradović podsjetio je da se ovakve akcije organizuju tradicionalno i po nekoliko puta godišnje.

“Često se upravo na ovakvim preventivnim aktivnostima otkriju i neke bolesti koje pacijenti do sada i nisu znali da imaju”, naveo je Obradović.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Prijedor ima oko 200 članova, a osnovano je prije 16 godina, s ciljem profesionalnog razvoja vještina i kompetencija medicinskih sestara i tehničara.

“Stanovništvo je puno povjerenja prema medicinskim sestrama. One su nesebične u svom radu, budući da su stalno sa pacijentima, te da sprovode zdravstvenu njegu na svim novoima zdravstvene zaštite”, dodao je Obradović.

Promotivnu i preventivnu akciju podržali su Dom zdravlja Prijedor i ovdašnja bolnica “Doktor Mladen Stojanović”, a izazvala je veliko interesovanje i odziv građana Prijedora.

SRNA