forum za bezbjednost prijedor-krivicna djela-mrznjaForum za bezbjednost građana grada Prijedora pozvao je sve institucije i građane Prijedora da dijalogom i jačanjem povjerenja među građanima stalno rade na unapređenju bezbjednosnog ambijenta, opšteg kvaliteta života i ekonomskog prosperiteta, na dobrobit svih.

“Forum poziva nadležne institucije da preduzmu sve potrebne korake koji će osigurati najviši nivo bezbjednosti naših građana, a posebno u vrijeme manifestacija u okviru obilježavanja Dana grada Prijedora i u vrijeme godišnjih odmora”, saopšteno je iz ovog savjetodavnog tijela koje čine predstavnici više desetina subjekata.

Ovakve zaključke Forum je donio razmatrajući trenutnu političko-bezbjednosnu situaciju na području Prijedora, a imajući u vidu događaje koji su se desili prošle godine u vrijeme godišnjih odmora koji su unijeli nemir među sugrađane.

“Jedna od značajnijih aktivnosti ovog tijela odnosi na praćenje krivičnih djela počinjenih iz mržnje. Forum je zajedno sa institucijama grada Prijedora među prvima osudio takve pojave i pozvao građane na mir i toleranciju”, podsjećaju iz Foruma.

Forum je i ranije od nadležnih institucija tražio da se bolje organizuju kako bi bile spremnije da preventivnim radom umanje efekte takvih pojava, da brže otkrivaju počinioce i pravovremeno informišu javnost da bi se onemogućilo širenje dezinformacija i samovoljno djelovanje pojedinaca koje nije prihvatljivo.

SRNA