dk snaga rijeci-logoDruštvo književnika „SNAGA RIJEČI“ Prijedor objavljuje konkurs za Književne nagradu „Branko Marčeta“ u 2016. godini, koja će biti uručena na Književnoj manifestaciji „Prijedorski književni karavan“ u našem gradu, u julu mjesecu ove godine (datum će biti saopšten prilikom pozivanja učesnika manifestacije, na e-mail adrese ili brojeve telefona koje će dostaviti u prijavi na konkurs), za najbolju zbirku poezije, objavljenu u jednoj od prethodne tri godine (2013, 2014. i 2015.).

Žiri će odabrati pet najboljih knjiga i jednoj od njih dodijeliti nagradu.

Nagradu čini umjetnička slika jednog od prijedorskih slikara i plaketa.

Ostale četiri zbirke, odnosno njihovi autori, će dobiti povelje za ulazak u uži izbor za Nagradu „Branko Marčeta.

Izbor iz nagrađene zbirke, kao i izbori iz zbirki iz užeg izbora, biće objavljeni u Književnom časopisu „Prijedorski potpis“ br. 4/5 krajem 2016. godine.

Organizator konkursa zadržava pravo da objavi i izbor iz poezije iz ostalih kvalitetnih zbirki koji pristignu na konkurs u već pomenutom časopisu.

Knjige poezije, objavljene 2013, 2014. ili 2015. godine, u 3 (tri) primjerka, potrebno je slati u periodu od 10. maja do 10. juna 2016. godine, na adresu predsjednika DK „Snaga riječi“ Prijedor: DK „Snaga riječi“ Prijedor, Suzana Stupar, predsjednik, Petrovo bb, 79101 Prijedor, RS, BiH.

Primjerci knjiga pristiglih na konkurs se ne vraćaju.

Knjige poezije mogu biti objavljene na ćiriličnom ili latiničnom pismu.

Svaki autor ima pravo učešća samo sa jednom zbirkom poezije ukoliko je u ovom periodu objavio više zbirki.

Ukoliko jedan autor pošalje više zbirki poezije, u obzir će biti uzeta samo „najmlađa“ zbirka.

Objava imena dobitnika nagrade „Branko Marčeta“ za 2016. godinu biće na samoj Manifestaciji „Prijedorski književni karavan“, a autori sedam najbolje rangiranih zbirki će biti pozvani da uzmu učešće na manifestaciji.

DK „Snaga riječi“ Prijedor