rudar prijedor-krupa-prijateljska (15)Dva sportska kluba prijatelja (finalisti prošlosezonskog Kupa Republike Srpske) povukla su pravi potez prijateljskim odmjeravanjem snaga u Ljubiji.

Premijerligaš BiH, Rudar-Prijedor, i drugoplasirani tim na tabeli Prve lige Republike Srpske, Krupa iz Krupe na Vrbasu, iako je rezultat na kraju glasio 0:0, zadovoljili su stotinjak poklonika „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ partijom koju su pružili.

Šef stručnog štaba domaćih, Zlatko Jelisavac, i njegov kolega, Slobodan Starčević, kombinovali su sa igračima koje imaju kako bi se uvjerili u njihove trenutne mogućnosti.

rudar prijedor-krupa-prijateljska (14)-Iskoristili smo priliku da damo šansu igračima koji su imali manju minutažu, a ujedno da ispoštujemo politiku Rudar-Prijedora o otvaranju prema lokalnim klubovima. Probali smo tri momka iz nižerazrednih klubova, da osjete kako to izgleda na većem nivou i jačem tempu. Možemo biti zadovoljni. U ovom momentu ne treba trošiti riječi na njihovoj ekipi i organizaciji kluba – rekao je Jelisavac.

Kod „rudara sa Sane“ posebno se zalaganjem nametnuo Ognjen Davidović, iako je igrao po desnom boku, dosta je pokretljiv bio Rastko Rokvić, a „štoper“ Petar Bogdanović „raščistio“ dosta neugodnih situacija.

Raduje povratak iskusnog Čedormira Ćuluma, poslije oporavka zbog operacije slijepog crijeva.

rudar prijedor-krupa-prijateljska (18)Gosti djeluju u svim linijama ukomponovano.

Marko Mazalica, umjesto u napadu, siguran na „štoperskoj“ poziciji.

Za Obrena Cvijanovića i Stefana Stojanova već se u javnosti dobro zna kakvi su znalci u napadu, ovoga puta igrali su za svoje saigrače, prijatno je iznenadio lijevi bočni, Stojan Maksimović.

-Osnovna ideja nam je da imamo što širi igrački kadar i kroz njega postignemo postavljeni cilj. Momci iz ekipe koji su malo igrali u Prvoj ligi RS opravdali su povjerenje i sa pravom selektovani. Odigrali su jednu kvalitetnu utakmicu protiv kvalitetnog rivala, kakav je bio domaći premijerligaš – naglasio je Starčević, koji je jedino na klupi zadržao provjerene Elvira Koljića, špica bez mane, pridošlog ove zime iz banjalučkog Borca, i zahvalnog u defanzivnoj liniji, ali i kada krene naprijed, Aleksandra Vukotića.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-krupa-prijateljska (16)