fondacija zajednicki put-logoFondacija „Zajednički put“ osnovana je u martu 2012. godine, a za četiri godine postojanja ukupno je realizovala 13 projekata i okupila preko 1.000 korisnika, od kojih 380 osoba sa invaliditetom.

Zahvaljujući njenom radu i rezultatima, Fondaciju „Zajednički put“ su prepoznale mnoge javne institucije i privredni subjekti, te je ostvarena saradnja sa širokom mrežom institucija.

Osnivač i najznačajniji donator Fondacije je gospođa Semira Hoffmann, koja ne skriva svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom i zalaganjem korisnika Fondacije u Prijedoru.

-Ponosna sam na naših 13 realizovanih projekata, 1.000 korisnika, na sve naše programe, na prvu omladinsku Zaštitnu radionicu u Bosni i Hercegovini, Školu jezika koja zapošljava osam mladih profesora i koja je obučila u dva ciklusa oko 200 polaznika, a u trećem ciklusu upisala već preko 160 polaznika. To je samo mali dio, mogli bismo da nabrajamo danima šta je sve postignuto i na šta smo sve ponosni.“, rekla je Semira Hoffmann.

Na pitanje da li bi mogla da izdvoji najdraži projekat Fondacije, ona je odgovorila da ne može i da joj je svaki posebno drag, da se za svaki uložila velika energija i veliki trud i svakom od projekata se zdušno posvetilo.

semira hofman-„Škola liderstva“ je do sada obučila 120 mladih ljudi iz pisanja poslovne biografije, karijernog planiranja, mapiranja tržišta, pisanja projektnih prijedloga i projektnog menadžmenta, razvijeno je 120 karijernih planova, zavšeno je 30 projektnih prijedloga, svi polaznici su osnaženi za samostalno upravljanje karijerom i samozapošljavanje – istakla je Hoffmannova.

Projekat „Info inclusive“ je zaslužan za postavljanje osam info tačaka za informisanje mladih na prostoru grada Prijedora koji nemaju pristup internetu i za pokretanje prvog websajta za informisanje mladih www.mladiprijedora.info, koji je zabilježio preko 100.000 posjetilaca.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“ je rezultirao obukom za pisanje biznis planova za više od 50 mladih ljudi, razvojem deset poslovnih ideja, realizacijom „Prijedor Case Callenge-a“ i osnivanjem prve omladinske Zaštitne radionice u BIH.

vlastita proizvodnja-zastitna radionica (2)Zaštitna radionica okuplja više od 40 izlagača, kreativaca koji kroz nju ostvaruju samozaposlenje, a otvorena je u saradnji sa JU Centar „Sunce“ i njihovih 120 učenika je uključeno u rad.

-Kroz Zaštitnu radionicu, ova obrazovna ustanova ostvaruje prihode i unapređuje rad svoje praktične nastave. Pokrenuta je i vlastita proizvodnja koja upošljava pet djevojaka, od kojih su četiri osobe s invaliditetom. One proizvode unikatne ramove za fotografije i moderni nakit – rekla je Semira Hoffmann.

Ona je dodala da joj kvalitet pomenutih projekata ne dozvoljava da odabere onaj omiljeni jer su svi pokazali svoju vrijednost.

Fondacija „Zajednički put“ ovim putem poziva sve dosadašnje korisnike projekata da dođu u Pozorište Prijedor u ponedjeljak, 29. februara u 18:00 časova kako bi zajedno obilježili mali jubilej velike Fondacije.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com