cjb pd-kriminalEdis Biondić (30) zvani Amerikanac iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je počinio četiri teške krađe tokom novembra i decembra prošle godine na području toga grada.

Navodeći njegove inicijale, iz Centra javne bezbjednosti Prijedor saopšteno je da će protiv njega biti dostavljen izvještaj tužilaštvu koji će ga teretiti za krađe.

Prema nezvaničnim informacijama, Biondić je tri pljačke počinio u Tržnom centru “Konzum” u Prijedoru, a jednu u marketu “Željo” u ovom gradu. Procjenjuje se da je u ovim krađama vlasnike oštetio za više od 2.000 maraka.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Biondić iz pomenutih poslovnih objekata ukrao određenu količinu mobilnih telefona i novca. Uglavnom je koristio nepažnju zaposlenih, a provalio je u nekoliko radnji.

U prijedorskoj policiji su kazali da su prilikom njegovog hapšenja pretresli stan koji koristi i pronašli određene dokaze.

– Pronađeno je nekoliko stvari koje je osumnjičeni ukrao prilikom činjenja krivičnih djela. Oduzeti predmeti će se u daljem postupku koristiti kao dokazi protiv njega – saopštili su iz prijedorskog CJB-a.

Biondić je odranije poznat po činjenju krivičnih djela, a više puta je privođen i hapšen zbog krađa, ali i paljevina.

Prošle godine ga je policija uhapsila zbog krađe 600 maraka iz jedne prodavnice u Prijedoru, kao i zbog krađe torbice sa 60 maraka iz džamije. Policija ga je prije dvije godine dovodila u vezu i sa serijom požara na luksuznim automobilima, gdje je procijenjena šteta na oko 300.000 maraka.

Biondić je nadimak Amerikanac stekao nakon što je protjeran iz SAD zbog brojnih krivičnih djela.

Glas Srpske