ucenicke predstave (3)Predstava “Iz koje sam bajke” učenika prijedorske Osnovne škole /OŠ/ “Petar Kočić” najbolja je na konkursu koji je ove godine po četvrti put raspisalo Pozorište Prijedor.

Nagrađena predstava na konkursu za najbolje predstave dramskih sekcija osnovnih škola, kao i predstava “Hajduci” Javne ustanove Centar “Sunce” izvedene su sinoć u sali Pozorišta Prijedor,a potom su uručene nagrade i priznanja svim nagrađenim o kojima je odlučivao žiri u sastavu Radenko Bilbija, Muhidin Šarić i Dean Batoz.

Nagrada za tekst i adaptaciju pripala je učiteljici Dijani Grbić za predstavu “Iz koje sam bajke”, te OŠ “Petar Kočić” za odličan spoj tekstova poznatih svjetskih bajki.

Nagrada za režiju dodijeljena je Dragani Stojanović i Dijani Grbić za izuzetan rad na kombinaciji lutkarske i glumačke predstave “Iz koje sam bajke”.

Nagrađena učiteljica Dijana Grbić istakla je da je u predstavi angažovano 19 učenika od prvog do petog razreda.

ucenicke predstave (1)“Obuhvaćena je kompletna razredna nastava i predstavu smo pripremali dva mjeseca, mada nam je i pored toga pobjeda stigla kao iznenađenje”, rekla je Grbićeva.

Specijalna nagrada za ljepotu govora pripala je učeniku Dušku Stojniću za ulogu Biberčeta u istoimenoj predstavi OŠ “Ćirilo i Metodije”.

Nagrada za žensku ulogu pripala je Kristini Ivković za ulogu majke u istoj predstavi i Milji Marjanović za ulogu Lepe Cvete u predstavi “Taj ludi svet” OŠ “Petar Kočić”.

Nagrada za najbolju mušku ulogu osvojio je Vasilije Pačariz koji je igrao dvije uloge, Ježića i Ivicu, u prvonagrađenoj predstavi “Iz koje sam bajke”.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš potvrdio je da je riječ o jedinstvenoj smotri dječijeg dramskog stvaralaštva kojima se pomaže rad dramskih sekcija prijedorskih škola.

“Na ovogodišnji konkurs prijavilo se svega četiri predstave, čime mi zaista nismo zadovoljni, a što je samo pokazatelj da se u prijedorskim školama ne radi sa djecom, što nas pomalo čudi i zabrinjava”, rekao je Baroš.

On je dodao i da će pozorište nastaviti sa ovom praksom, dokle god bude zainteresovanih škola.

SRNA
ucenicke predstave (2) ucenicke predstave (4) ucenicke predstave (5)