semira-sunce (1)Prijedorčanka sa američkom adresom Semira Hoffmann, još jednom je u godini na izmaku pokazala da ima veliko srce.

Nakon što je tokom protekle 2015. godine pomogla mnogima (što čini i godinama unazad), vrijeme novogodišnjih praznika bilo je idealna prilika da se radost još jednom izmami na lica one najranjivije kategorije stanovništva, a to su svakako djeca.

Zahvaljujući gospođi Hoffmann i Fondaciji „Zajednički put“ iz našeg grada koju je osnovala prije tri godine, te uz saradnju sa „UniCredit“ bankom, u prostorijama Javne ustanove Centar „Sunce“ Prijedor upriličena je dodjela paketića za 117 djece koja su korisnici Centra.

semira-bolnica (1)Uz pomoć svojih nastavnika, učenici Osnovne i Srednje škole u okviru „Sunca“, za goste su upriličili prigodan program a u tome su im pomogle najmlađe članice Plesnog studija „Top Dance“ iz Prijedora.

Nakon toga je uslijedila i dodjela paketića a osmijesi na licima djece sa posebnim potrebama koja su štićenici Centra „Sunce“ pokazali su da su pokloni stigli u prave ruke.

Centar „Sunce“ trenutno pohađa 117 učenika, koji pohađaju osnovnu ili srednju školu. Djelatnost ove škole obuhvata: osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje učenika sa lakom mentalnom retardacijom i višestrukim smetnjama, osnovnoškolsko obrazovanje, vaspitanje i radno osposobljavanje učenika sa umjerenom mentalnom retardacijom, srednjoškolsko stručno osposobljavanje učenika sa lakom mentalnom retardacijom i višestrukim smetnjama, rehabilitacijska djelatnost (logopedski i fizioterapeutski rad)), kao i izvan nastavne aktivnosti.

semira-raskovac (1)Zahvaljujući donatorskim sredstvima „UniCredit“ banke omogućena je kupovina paketića za sve učenike Centra „Sunce”, kao i nabavka dijela repromaterijala za izradu rukotvorina mladih s invaliditetom – korisnika Zaštitne radionice Fondacije „Zajednički put“ Prijedor.

Fondacija „Zajednički put“ osnovana je u martu 2012. godine, od strane osnivača i donatora Semire Hoffmann, sa ciljem unapređenja đruštvenog i socijalnog položaja djece i mladih a posebno onih s posebnim fizičkim, ekonomskim i drugim potrebama. Fondacija radi na izgradnji i podsticanju dinamičnog i tolerantnog društva koje pruža jednake mogućnosti za sve.

Nakon ove priredbe Semira Hoffmann je posjetila Dječije i Porodiljsko odjeljenje bolnice „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

semira-sunce (3)Uz želje za brz oporavak, ona je najmlađima koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i tek rođenim stanovnicima grada na Sani, takođe uručila 23 novogodišnja paketića.

Na tome ova „dobra vila iz Amerike“ kako je brojni građani Bosne i Hercegovine zovu, nije stala, već je posjetila i prijedorsko naselje Raškovac, gdje je na kućnim pragovima uručila još 17 paketića najmlađim Prijedorčanima.

Stidljivi dječiji osmijesi, široko otvorene oči i suzne oči roditelja koji uglavnom nisu u prilici da djeci priušte paketiće, dokaz su da je Semira Hoffmann još jednom bila na pravoj adresi.

Na kraju samo dodajmo da je prema čitaocima jednog bh. portala gospođa Hoffmann proglašena za ličnost godine.

U „moru“ političara i javnih ličnosti, osoba koja mjesečno u BiH preko 5.000 dolara pomoći osobama kojima je ona najpotrebnija sasvim zasluženo može „ponijeti“ jednu takvu titulu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Ahmet Rešidović

semira-sunce (2) semira-sunce (4) semira-sunce (5) semira-sunce (6) semira-sunce (7) semira-sunce (8) semira-bolnica (2) semira-bolnica (3) semira-bolnica (4) semira-bolnica (5) semira-bolnica (6) semira-bolnica (7) semira-bolnica (8) semira-bolnica (9) semira-raskovac (2) semira-raskovac (3) semira-raskovac (4) semira-raskovac (5) semira-raskovac (6)