stize pomoc iz turske (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić razgovarao je danas sa predstavnicima dvije istanbulske opštine Gaziosmanpaša i Bejolu, koje su prikupile dva šlepera humanitarne pomoći koji sutra ujutru treba da stignu u Prijedor.

Pavić je izjavio novinarima da je pomoć koja stiže od ovih turskih opština upravo onakva kakva je Prijedoru u ovom trenutku potrebna.

“Solidarnost je i ovoga puta prevazišla sve granice i razdaljine, a ova delegacija prva je iz Turske stigla u BiH i Prijedor da uruči pomoć koju su za sve poplavljene opštine i gradove pripremile opštine Unije mramorne regije” potvrdio je Pavić.

On je dodao da je u razgovoru sa gostima izrazio zahvalnost rukovodstvu njihovih oština i svim njihovim građanima na izraženom saosjećanju za ono što se dogodilo stanovnicima poplavljenih područja i spremnosti da pomognu.

“Osim pomoći, koju nam sada pružaju, vjerujemo da je ovo samo početak naše buduće saradnje”, rekao je Pavić.

stize pomoc iz turske (2)Direktor Sektora za socijalne poslove istanbulske opštine Bejolu Ali Kodža istakao je, u ime svoje i opštine Gaziosmanpaša, da su u Prijedor došli da bi izrazili saosjećanje i žaljenje sa svim onim što se ovdje desilo.

“Osim pomoći koju donosimo, mi smo ovdje i kao delegacija koja će utvrditi postojeće stanje i naša namjera je i želja da se naša podrška nastavi”, rekao je Kodža.

On je izjavio da svojom posjetom prenose izraze žaljenja naroda Republike Turske, predsjednika i premijera Turske i nadu da će im njihova pomoć ubrzati zaliječenje rana i sanaciju šteta koje su učinile poplave.

U dva kamiona šlepera pomoći koja će sutra ujutri stići u Prijedor nalaze se higijenski paketi, pumpe za prskanje, ćebad, paketi sa hranom, flaširana voda, jastuci, rublje i pelene za djecu i odrasle.

Delegacija iz Turske koju pored predstavnika iz Bejoglua, čine i odbornici istanbulske opštine Gaziosmanpaša, tokom popodneva će obići poplavljeno područje grada i skladište Crvenog krsta gdje se centralizovano skuplja i dijeli humanitarna pomoć koja pristiže za stanovnike Prijedora ugrožene poplavom.

SRNA