incident nakon rukometne utakmice (1)Sinoćnja rukometna utakmica Druge lige Republike Srpske u kojoj su se sastali domaći „Prijedor 2“ i ORK „Čelinac“ te dobra igra mladića iz obje ekipe, ostali su „u sjeni“ onoga što se dešavala na tribinama te poslije samog meča ispred dvorane „Mladost“ u Prijedoru.

Naime, od početka meča gostujući tim je imao podršku grupe od 15-ak momaka iz Čelinca (za koje smo dobili informaciju da posjećuju utakmice fudbalskih, košarkaških i rukometnih klubova iz ovog mjesta, kako na domaćem tako i na gostujućem terenu) koji su stigli vozom.

Tokom prvog dijela susreta oni su bodrili svoj tim ali i ubacivali komade stakla na teren i verbalno provocirali prisutne u dvorani.

S obzirom da su navijači stigli nenajavljeno, na početku drugog poluvremena u dvorani „Mladost“ su se pojavili pripadnici Jedinice za podršku (JZP) CJB Prijedor koji su potom od istih oduzeli nekoliko flaša piva.

incident nakon rukometne utakmice (2)U međuvremenu je pristiglo i 15-ak navijača domaće ekipe, pa je u drugom dijelu vođen „navijački rat“ pjesmama ali su neke pjevane i zajedničkim snagama.

Desetak minuta prije kraja pripadnici JZP su izveli navijače iz Čelinca kako bi ih ispratili na željezničku stanicu.

Prema nezvaničnim informacijama, neko od njih je potom ispred dvorane komadom betona oštetio haubu i šajbu na parkiranom „Pasatu“, što je prema očevicima, dovelo do onoga što se desilo nešto kasnije.

Naime, nekolicina domaćih navijača je po završetku utakmice komadima betona odlomljenim sa klupa ispred dvorane, oštetila autobus preduzeća „Bočac tours“ kojim su igrači iz Čelinca doputovali na susret.

Takođe, spominje se informacija da je pomenuti automobil oštećen kao kolateralna šteta jer je bio parkiran pored autobusa.

Kako saznajemo, prisutni policajac je u obližnjem parku uspio uhvatiti dvojicu počinilaca za koje je utvrđeno da su maloljetni.

Prema onome što se moglo vidjeti na licu mjesta razbijena su dva bočna (vanjska) stakla a oštećena je i prednja šajba autobusa (napukla na nekoliko mjesta).

Na lice mjesta izašli su policijski službenici CJB Prijedor koji su izvršili uviđaj.

Iz CJB Prijedor nam je danas potvrđeno da će protiv tri maloljetna lica iz Prijedora biti podnijeta prijava za krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

Gosti iz Čelinca nisu krili razočarenje onim što se desilo u Prijedoru.

-Žao mi je što je rukometna mladost ostala po strani u odnosu na incident jer je na terenu sve bilo korektno. Sramota je ovo što se desilo, pogotovo ako su počinioci maloljetnici. Nama sportistima ovakve stvari nikako ne trebaju – rekli su predstavnici ORK „Čelinac“, koji su izrazili bojazan da će ovaj događaj imati negativan uticaj na utakmicu istih protivnika u drugom dijelu šampionata kojoj će oni biti domaćini.

Prava je šteta da se poslije utakmice u kojoj su mladi Prijedorčani slavili rezultatom 33:27 (17:18) nije pričalo o budućnosti rukometa i momcima uzrasta od 15 do 18 godina na obje strane, već o incidentu ispred dvorane.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

incident nakon rukometne utakmice (4) incident nakon rukometne utakmice (5) incident nakon rukometne utakmice (6) incident nakon rukometne utakmice (7) incident nakon rukometne utakmice (8)