kradjePolicijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, su operativnim radom na terenu došli do postojanja osnova sumnje da su počinioci pet krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ izvršenih na području koje operativno pokriva ova policijska stanica lica A.K. (1996), S.B. (1997), M.S. (1997) i tri maloljetna lica.

Kriminalističkom obradom osumnjičenih, policijski službenici su utvrdili da su isti počinili krivična djela za koja se sumnjiče, na način da su uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost objekata, kojom prilikom su otuđivali novac, cigarete i bicikla.

Policijski službenici su kod istih pronašli određene predmete koji su otuđeni prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela. Osumnjičeni su prilikom izvršenja ovih krivičnih djela fizičkim i pravnim licima nanijeli ukupnu materijalnu štetu u iznosu od oko 1.500 KM, dok su za sebe pribavili imovinsku korist u istom iznosu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ i „Krađa“ protiv punoljetnih lica, dok će protiv maloljetnih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu, Odjeljenje za maloljetnike.

CJB Prijedor