vece boksa-braca janjanin (1)Prijedorčanin Slađan Janjanin, koji ne zna za poraz u profesionalnoj karijeri, tvrdi da mu je velika želja da se bori u Americi te da sanja nastup u Las Vegasu!

Do sada je u 14 borbi u velter kategoriji zabilježio isto toliko pobjeda, od čega čak 13 nokautom, a posljednja je ostvarena u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, gdje je savladao domaćeg borca, Alija Selemana.

– Sve pobjede su mi podjednako drage, ali je ova u Keniji ipak najvažnija. Nastup u Africi je za mnoge boksere san, a ja sam ga ostvario i postavio svojevrstan zadatak svojim rivalima, pogotovo što me sada zovu “afrički kralj” – istakao je Janjanin.

I dva Slađanova brata su uspješni bokseri i on je izuzetno ponosan na njih.

– Nisam do sada čuo da su negdje tri rođena brata u isto vrijeme bili šampioni. Mi smo bili amaterski prvaci Republike Srpske i BiH, a zajedno smo prešli u profesionalce i samim tim učinili Prijedor prepoznatljivim u Evropi – sa ponosom tvrdi Slađan, koji naglašava da bi on i njegova braća veoma teško uspjeli da postignu ove rezultate da nije bilo nesebične podrške Miše Šormaza i BP “Limikom”, koji su uz njih od samog početka karijere.

Što se tiče ciljeva, Slađan je otkrio da cilja veoma visoko.

– Cilj mi je da budem prvak Evrope u velter kategoriji, a onda i prvak svijeta, i to u najjačoj, WBC verziji. A onda i meč u MGM Grand kazinu u Las Vegasu, što je san svih boksera. Nije to neostvarivo i vjerujem da ću u tome uspjeti – zaključio je Slađan.

Press RS