glas-koncert miljana radinovicSolo pjevanje omiljena je katedra i kod učenika prijedorske Muzičke škole “Savo Balaban”, tako da je u koncertnim aktivnostima kojima se obilježava 60 godina ove škole značajno mjesto zauzeo i nastup učenika i profesora solo pjevanja.

Obilježavanju ovog jubileja priključila se i mlada operska pjevačica Miljana Radinović, koja kaže da joj je pripala velika čast da svojim solističkim koncertom u Galeriji ’96 u Prijedoru uveliča ovaj događaj značajan za školu u kojoj trenutno radi.

Radinovićevu je na klaviru pratila Sofija Kovačević, a kao gost je nastupila i profesor gitare Sunčica Trkulja.

Dodaje da je pripremila srpske i ruske pjesme koje se njoj dopadaju, a da je po reakciji publike vidjela da je izbor bio pun pogodak.

– Trudila sam se da izaberem najljepša djela naših i ruskih klasičara Prebande, Miloja Milojevića, Krešimira Beranovića, Sergeja Rahmanjinova, Glinke, Čajkovskog – istakla je Radinovićeva.

Kaže da se solo pjevač rađa, a ne postaje i da je ona još kao mala, prema riječima njenih roditelja, znala da će biti operska pjevačica.

– Iako na prvom mjestu moraju da postoje neke stvari kao što je talenat, predispozicije za ovaj poziv pa i veliki trud i rad jer i pjevanje se uči, presudna je ta ogromna ljubav prema tom pozivu – kaže Radinovićeva.

Sljedeći zakazan nastup ova višestruko nagrađivana umjetnica ima 5. decembra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Direktor Muzičke škole “Savo Balaban” Gojko Rađenović je nakon koncerta istakao da je jubilej, 60 godina postojanja ove škole, podijeljen u tri ciklusa i da su to učenički koncerti mješovitog tipa, koncerti muzičkih talenata i koncerti studenata i profesora. Završna akademija zakazana je za 23. decembar.

Glas Srpske