rudar prijedor-prvi tim-juniori (1)Uspjelo je predstavljanje igračkog kadra Rudar-Prijedora u testu u pauzi prvenstva Premijer lige BiH.

Prvotimci su slavili sa 3:0, ali su i juniori trenera Zorana Bujića, doduše, pojačani sa i igračima iz kruga kandidata za najbolju postavu „zeleno-crnih“, pružili dobru partiju sa željom da se nametnu šefu stručnog štaba Zlatku Jelisavcu.

Poslije trening-utakmice otvorenog tipa, koju je odlično vodio u ulozi sudije pomoćni trener Saša Keranović, „rudare sa Sane“ jedino može da zabrine činjenica da je Nebojša Mrkić u jednom duelu u 50.minuti (igralo se sa poluvremenima od po 40 minuta) povrijedio nos (najverovatnije je polomljen), pa je morao da napusti igru, a njegovo mjesto zauzeo je Stefan Gavranović iz „protivničke“ ekipe.

rudar prijedor-prvi tim-juniori (2)Prvi gol postignut je u 13.minuti. Korner sa desne strane izveo je Nebojša Pejić, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Nemanja Pekija i glavom sa sedam-osam metara pogodio cilj.

U 31.minutu Bojan Burazor je sa oko 25 metara preciznim udarcem po zemlji pogodio donji desni ugao golmana Nemanje Petrovića za 2:0.

U ovom dijelu Mario Desnica je u dva navrata pokušao šutevima da iznenadi pouzdanog čuvara mreže Prijedorčana Dalibora Kozića.

I nastavak je pripao prvotimcima. Konačan ishod postavio je Petar Kunić u 56.minuti, rutinski sa 13-14 metara kada je iz gužve lopta došla do njega, poslavši je u donji desni ugao ovoga puta nemoćnog i „pokrivenog“ Željlka Kuzmića.

Do kraja vrijedan pažnje je bio pokušaj Džordža Ovusua u 83.minuti, tukao je sa oko 20 metara, lopta je išla pod samu prečku, ali je Kozić krajnjim naporom, vrhovima prstiju, poslao u korner.

Rudar Prijedor (prvi tim)-Rudar Prijedor (juniori) 3:0(2:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 30
Sudija: Saša Keranović (Prijedor)
Strijelci: Pekija u 13. Burazor u 31. i Kunić u 56.minutu.

RUDAR PRIJEDOR (prvi tim):
Kozić, Šodić, Nišević, Pekija, A.Jovičić, Burazor, Milutinović, Radoja, Pejić, Kunić, Mrkić (Gavranović)

RUDAR PRIJEDOR (juniori):
Petrović, Mešić, Lajić, N.Radanović, Desnica, R.Jovičić, Kovačević, Petković, Ćatić, Muhić, Gavranović
Igrali su još: Kuzmić, Džasper, Ovusu, Stojić, Palić, Mandić, D.Radanović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-prvi tim-juniori (3) rudar prijedor-prvi tim-juniori (4)