eltatv-koncertDa se Muzička škola “Savo Balaban” u Prijedoru može pohvaliti brojnim talentovanim učenicima, uvjerila se i publika u Galeriji ’96, gdje je sinoć održan koncert mladih muzičkih talenata. Taj koncert prvi je u nizu kojim ova obrazovna ustanova obilježava 60 godina postojanja i rada.

Prijedorskoj publici predstavilo se pet talentovanih učenika Muzičke škole “Savo Balaban”. Ovi mladi ljudi do sada su učestvovali na brojnim takmičenjima i osvajali značajne nagrade, a kažu da nastupi pred domaćom publikom za njih imaju poseban značaj.

– Ovaj koncert mi definitivno mnogo znači, jer sviram mnogo više kompozicija. Imam osjećaj da ću ovaj koncert dugo pamtiti. Bila sam na brojnim takmičenjima, ali ono koje volim da izdvojim jeste prva nagrada na “Stringfestu” u Sremskoj Mitrovici, kao i prva nagrada na Republičkom takmičenju u Banjaluci – rekla je za ELTA 1 HD učenica Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor, Jelena Obradović.

– Sviram klavir. To je jedan čaroban instrument. Svidio mi se na prvi pogled – kaže učenica Belma Kahrimanović.

Ovim koncertom počele su svečanosti povodom obilježavanja 60 godina postojanja i rada muzičke škole u gradu na Sani. U tom hramu kulture i obrazovanja tim povodom najavili su brojne kulturne sadržaje.

– To će biti predstavljanje i mladih muzičkih talenata, učenika, ali i profesora. Ovo je prvi put otkad postoji muzička škola da se održava jedan takav koncert. Taj koncert će biti 16. decembra u Pozorištu Prijedor – kaže profesor klavira Borjana Kurtović.

Svečana akademija povodom šest decenija postojanja prijedorske muzičke škole biće održana 23. decembra u Pozorištu Prijedor. Ovu školu pohađa oko 400 učenika, na nekoliko odsjeka.

ELTA TV 1