rudar prijedor-slavija-izvjestaj (6)Na spisku koji je danas objavio selektor fudbalske U-21 reprezentacije Darko Nestorović, ponovo su se našla trojica mladih Prijedorčana, bivših i sadašnjih igrača Rudar-Prijedora.

Osim Aleksandra Jovičića, aktuelnog prvotimca „rudara sa Sane“, tu su i sadašnji igrači banjalučkog Borca Siniša Saničanin i Ajdin Redžić.

Zajedničko svoj trojici mladih igrača je da su prošli mlađe kategorije premijerligaša iz Prijedora, što je veliko priznanje za Omladinski pogon ovog kluba i sve njegove mlade trenere.

-Drago mi je da je selektor bio zadovoljan onim što sam pružio na svom debiju protiv Švajcarske iako smo tu utakmicu izgubili. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da zaigram i opravdam poziv – rekao je Aleksandar Jovičić dodavši da svaki reprezentativni poziv predstavlja veliki korak u njegovoj daljoj karijeri.

rudar prijedor-podgrmec-foto (5)I Siniša Saničanin nije krio zadovoljstvo što se našao na spisku mladih reprezentativaca pred meč sa Engleskom.

-Sigurno da godi svaki poziv selektora, naročito ako se to dešava u kontinuitetu. Nažalost, moj klub ne bilježi dobre rezultate, ali smo Ajdin Redžić i ja na spisku mlade reprezentacije, što nije mala stvar. Nadam se da ću pružiti dobru igru ako budem u sastavu jer smatram da mi način igre Engleza odgovara – kaže Saničanin.

Mlada reprezentacija BiH kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastaviće utakmicom protiv Engleske na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu 12. novembra sa početkom u 13 sati.

Selektor Darko Nestorović očekuje da reprezentativci pruže maksimum protiv Engleske: „Pozvali smo igrače koji su konkurisali za prethodni meč sa Švajcarskom, kada su i pored poraza pružili dobru igru. Nedostajaće samo Amir Hadžiahmetović koji je ustupljen juniorskoj selekciji za kvalifikacioni turnir. Ako pristup protiv Engleske bude kao u Švajcarskoj imamo se čemu nadati, bez obzira što je naš protivnik favorit i najkvalitetniji sastav u grupi. Kao selektoru bitno mi je da vidim zalaganje svojih igrača i svi moraju da pruže svoj maksimum.“

ajdin redzic u akcijiIgrači će se okupiti u nedjelju, 8. novembra, a na spisku se nalaze sljedeći reprezentativci:
Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Zrinjski), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Renato Gojković (Istra 1961, Hrvatska), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Kerim Memija (Željezničar), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Haris Hajradinović (Gent, Belgija), Siniša Saničanin (Borac), Damir Sadiković (Željezničar), Ćazim Suljić (Saint Etienne, Francuska), Deni Milošević (Waasland-Beveren, Belgija), Ajdin Redžić (Borac), Dino Bajrić (Kaiserslautern, Njemačka), Marin Popović (Čelik), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Luka Menalo (Široki Brijeg), Armin Ćerimagić (Gornik Zabrze, Poljska), Smail Prevljak (Red Bull Salzburg, Austrija), Kemil Festić (Albacete, Španija).

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Tekst – NFSBiH