pavic-mutabdzija-poplaveMinistar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas da će aktivi direktora prijedorske regije nakon današnje sjednice uputiti preporuku štabu za vanredne situacije grada Prijedora o radu škola i izvođenju nastave u ovom gradu.

“Nije realno tražiti da se nastava odvija u poplavljenim školama. Gdje je došlo do plavljenja, izvjesno je da neće biti nastave do kraja školske godine”, rekao je Mutabdžija novinarima u Prijedoru nakon razgovora s gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem.

On je naveo da u školama u kojima su poplavljena samo dvorišta slijedi čišćenje i provjera bezbjednosti, kao i provjera upisnog područja odnosno da li djeca koja idu u te škole mogu doći do škole.

“Svim školama uputili smo danas pismo s kojim treba da se upoznaju i učenici i nastavnici, a u kojem upozoravamo na mogućnost da su vode tokom poplava nanijele predmete koji mogu ugroziti bezbjednost učenika”, rekao je Mutabdžija.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da su u Prijedoru poplavljene područne osnovne škole u Gomjenici i u Tukovima.

“Prihvatićemo preporuke aktiva direktora osnovnih i srednjih škola. Bitno je da se nađe dogovor kojim će svi biti zadovoljni”, rekao je Pavić.

On je dodao da će vrtići početi raditi nakon hlorisanja vode u bunarima gradskog vodovoda koje se očekuje u toku dana.

“Informaciju i o radu škola i o radu vrtića imaćemo večeras nakon sjednice štaba zakazane za 18.00 časova”, najavio je Pavić.

U toku je sastanak ministra Mutabdžije sa predsjednicima aktiva osnovnih i srednjih škola prijedorske regije o stanju u školama na ovom području.

SRNA