ahmed kadicVozač “golfa 2″ Mladen Vojinović (43) iz Novog Grada, koji je optužen da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo motociklista Ahmed Kadić iz Prijedora, bez upaljenog žmigavca skrenuo je ispred motocikla i tako prouzrokovao sudar.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja Vojinoviću kazala Kadićeva supruga Jasmina.

Ona je ispričala da se dana kada se dogodila tragedija automobilom “volvo” vozila iza svog supruga, koji je išao na motociklu “honda”.

– Vraćali smo se iz Bihaća prema Prijedoru. Ahmed je vozio motocikl, koji je kupio u Bihaću i išao je ispred mene. Ja sam vozila “volvo” i sve vrijeme sam ga pratila. U Blagaju nas je pretekao “golf 2″ i vidjelo se da nešto nije uredu, jer krivuda putem. Nisam vidjela da je imao upaljena zadnja svjetla. Pretekao je mene i još jedno vozilo ispred, a zatim i Ahmeda na motociklu, te se vratio u desnu traku. Tamo je nastavio da krivuda vozilom. Ahmed je krenuo da ga pretiče, a on je naglo bez žmigavca skrenuo ulijevo ispred njega. Tada sam samo vidjela kako motocikl i Ahmed lete u vazduh i padaju – kazala je Kadićeva.

Prema optužnici Vojinović je nesreću izazvao 21. jula prošle godine u Blagaju kod Novog Grada. U optužnici se navodi da je on, vozeći “golf 2″, s oko dva promila alkohola u krvi, presjekao put motociklu, koji je vozio Ahmed Kadić u blizini kafane “River” u Blagaju. Navodi se da je Vojinović bez pokazivača smjera pravca skrenuo ulijevo u trenutku kada ga je vozač motocikla “honda”, koji je išao iza njega, pokušao da pretekne. Došlo je do sudara motocikla i “golfa”, usljed kojeg je motociklista Kadić zadobio teške povrede, od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Glas Srpske