rudar prijedor-grbFinalne utakmice 22. izdanja fudbalskog Kupa Republike Srpske u kojima će se sastati Rudar Prijedor i Krupa iz Krupe na Vrbasu po svemu sudeći biće odigrane dve poslednje srede u avgustu, 19. i 26. dana pomenutog meseca.

Ovaj predlog termina upućen je ka predsedniku Takmičarske komisije FS Republike Srpske Rodoljubu Oljači koji treba da ozvaniči pomenute termine.

Takmičarski organi FSRS dali su mogućnost klubovima finalistima da se dogovore sami oko termina finalnih mečeva, a s obzirom, kako smo saznali, Rudar Prijedor i Krupa su insistirali na jednom meču što je protivno odredni Propozicija takmičenja o masovnijem takmičenju, pa će konačnu odluku o svemu doneti Rodoljub Oljača. Odluka bi trebalo da bude poznata najkasnije do ponedeljka, 3. avgusta.

Finalne utakmice Kupa Republike Srpske za sezonu 2014/15. trebalo je da budu odigrane 10. i 13. juna, ali zbog poznate situacije u završnici sezone i neregularnosti, odnosno nameštanju rezultata iste su odgođene.

Ako takmičarski organi FSRS potvrde predložene termine 19. avgusta Rudar Prijedor će da bude domaćin, a revanš će se 26. avgusta odigrati u Krupi na Vrbasu.

Sportlive.ba