memorijalna utakmica fikret nukic babin (1)Lijepo i dostojanstveno rukometno druženje u Ljubiji. To je osnovni utisak sa Memorijalne rukometne utakmice veterana „Fikret Nukić-Babin“, odigrane u znak sjećanja na velikana ovog sporta u Ljubiji, uspješnog u ulogama igrača, trenera i sudije, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Prije početka susreta između bivših asova „Rudara“ iz Ljubije i ekipe RK „Veterani“ Prijedor, Milan Bilbija je u ime domaćina pozdravio Nukićevu porodicu, sve članove kluba koji su se odazvali, pa i one koji nisu bili u prilici da izađu na teren Stadiona malih sportova, goste, nekadašnje rukometaše prijedorskog kolektiva „Bosnamontaža“ i sadašnjeg premijerligaša BiH sa imenom grada, jer su se u kratkom roku odazvali pozivu.

Bilbija je dodao da se ovim okupljanjem budi sjećanje i na ostale rukometaše koji više nisu među živima.

memorijalna utakmica fikret nukic babin (2)-Ideja nam je bila da, s obzirom na dugu tradiciju kluba u Ljubiji koji je egzistirao do prije devet godina, a postojao je i ženski, animiramo mlade prema njemu. Svakako da bi voljeli da ih odvojimo od kafića i poroka današnje omladine, kroz bavljenje sportom. Ukoliko uspijemo, voljeli bi da od ove utakmice, događaj preraste u Memorijalni turnir, uz učešće više ekipa – rekao je ispred organizatora Goran Šabić.

Početni udarac na susretu, koji je posmatralo oko 200 gledalaca, uz gromoglasno navijanje, izvela je nekadašnja rukometašica Senada Odobašić, kojoj je Nukić bio trener, a, uz objektivno suđenje Adnana Crnalića „Roge“, najbitnije je bilo druženje pa je rezultat ostao u drugom planu. Ipak, meč većinom odigran pod svjetlošću reflektora završen je minimalnom pobjedom Prijedorčana od 23:22(10:7), a treba reći da je za domaće zaigrao i unuk Fikreta Nukića-Babinog.

Boje RK „Rudar“ Ljubija branili su: Pušac, Bilbija, Panić, Delić, Gajić, Plavšić, Vukojević, Didović, Radulović, Brstilo, Jojić, Ćurguz i Komljenović, dok su sastav RK „Veterani“ Prijedor činili: Gligorević, Tubin, Drljača, Selimbegović, Šobot, Janković, Marčetić, Davidović i Bogdanović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

memorijalna utakmica fikret nukic babin (3) memorijalna utakmica fikret nukic babin (4) memorijalna utakmica fikret nukic babin (5) memorijalna utakmica fikret nukic babin (6) memorijalna utakmica fikret nukic babin (7) memorijalna utakmica fikret nukic babin (8) memorijalna utakmica fikret nukic babin (9)