medzlis iz prijedor-prijem-ramazanski bajram (1)Povodom Ramazanskog bajrama, Medžlis Islamske zajednice Prijedor organizovao je danas prvi put prijem u dvorištu gradske džamije kome je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Pavić je, obraćajući se zvanicama i čestitajući im praznik, poželio da građani Prijedora islamske vjeroispovijesti radost ovog praznika podijele sa najmilijima, ali i komšijama i prijateljima.

“Želim da u vašim srcima i vašim porodicama vlada mir, da mir vlada među vašim komšijama i u našem gradu, te da svi zajedno imamo svjetliju budućnost i da živimo bolje i složnije”, poručio je Pavić.

On je dodao da se u Prijedoru gradi nešto što je specifično u BiH.

medzlis iz prijedor-prijem-ramazanski bajram (2)“Gradimo suživot i takvu budućnost u kojoj će naši potomci moći ići uzdignute glave”, rekao je Pavić.

On je dodao da prošlost ne treba zaboravljati, ali da treba praštati.

“Na takvom putu imaćete u nama dobre saradnike. Ugledajmo se i prepisujmo iz svijeta i okruženja samo ono što je dobro i što može koristiti našem čovjeku, a ne ono što nas udaljava jedne od drugih”, poručio je Pavić.

Glavni gradski imam Husein ef. Velić istakao je da je ovaj praznik simbol radosti, veselja, zajedništva, posjećivanja i druženja.

“Neka nam ovi bajramski dani učvrste vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, a neka među nama nestane zlobe, zavisti i licemjerstva”, rekao je Velić.

Prvom bajramskom prijemu prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović i drugi predstavnici privrednog i društvenog života grada.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

medzlis iz prijedor-prijem-ramazanski bajram (3) medzlis iz prijedor-prijem-ramazanski bajram (4) medzlis iz prijedor-prijem-ramazanski bajram (5) medzlis iz prijedor-prijem-ramazanski bajram (6)