40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (1)Omladinski fudbalski klub Sloga iz Rakelića, sadašnji član Četvrte lige FSP Prijedor, a ne tako davno drugoligaš Republike Srpske, obilježio je na dostojanstven način, na stadionu u Saničanima, vrijedan jubilej-40 godina postojanja.

Poslije revijalnih utakmica veterana ovog sportskog kolektiva, podijeljenih na „crvene“ i „plave“ (1:1), kao i seniorskih ekipa domaćina i Rudar-Prijedora (pobjeda šampiona Prve Lige RS rezultatom 4:0), uz prethodno odavanje pošte minutom ćutanja svim preminulim i poginulim članovima kluba, ali kasnije i krajišku pesmu „ojkaču“ sa tribina, uslijedio je svečani ručak.

Uvertira podsjećanja na prošle, ali i fudbalske dane bio je i prigodan program Kulturno umjetničkog društva „Saničani“.

40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (2)Prisutne igrače, sadašnje i nekadašnje, kao i brojne goste, pozdravio je još uvijek aktivni prvotimac, predsjednik kluba Goran Bujić, naglasivši da je grad Prijedor pokroviteljstvom ovog značajnog događaja, potvrdio da uvijek prepoznaje istinske vrijednosti u svim sferama društvenog, pa i sportskog života.

Potom je Milenko Tambić, sekretar slavljenika, iscrpno govorio o istorijatu OFK Sloga, koji je osnovan 5.maja 1975.godine na inicijativu Mjesne zajednice Rakelići, kao i najvećim dometima tokom protekle četiri decenije, naglasivši da u svim selekcijama klub ima oko 100 članova.

Goran Bujić je potom uručio zahvalnice najistaknutijih pojedincima, ono prvo pripalo je Fudbalskom savezu Republike Srpske, čiji je član Izvršnog odbora Dragan Banjac, uz zahvalnost uzvratio „zlatnom plaketom“ Rakelićanima od strane FSRS.

40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (3)Zahvalnice su još, uz Gradski fudbalski savez, predsjednika Gorana Bujića, njegovog brata Zorana, šefa stručnog štaba „rudara Sane“ i oca Milutina koji je bio prvi trener-igrač, dobili: Radenko Puzigaća, Zdravko Torbica, Svetko Tambić, Rade Aleksić, Božo Vujičić, Slobodan Objedović, Miladin Jojić, Veljko Dragić, Mile Torbica, Miroslav-Bato Rokvić, Branimir Kečan, Aleksandar Savić, Veljko Torbica, Brane Ratković, Slobodan Miljuš, Branislav Vranješ i Vlado Šodić, u čije ime je primio njegov sin Nebojša Šodić, kapiten Rudar-Prijedora.

-Pozdravio bih prisutne, rukovodstvu, svim igračima i trenerima čestitao jubilej. Podsjetio bih da su i veterani zvanično aktvni i mogu i žele da pomognu, kako bi se djeca bavila sportom i dalje. Čestitao bih i čelnicima, prvotimcima i stručnom štabu Rudar-Prijedora plsman u Premijer ligu BiH – rekao je jedan od dobitnika zahvalnice, ujedno i osnivača OFK Sloga, Zdravko Torbica.

Upravo to jedinstvo bivših i sadašnjih generacija, koje klub osjećaju kao svoj, prepoznalo se i u ovoj manifestaciji, čijoj opuštenosti, pod velikim šatorom, je doprinijela u ulozi voditeljke Jadranka Jaca Rečević, kako bi proslava za pamćenje ostala u najljepšoj uspomeni svima koji su bili njen dio.

Na fotografijama koje su bile postavljene na panoima, prisutni su prepoznavali asove prethodnih timova, ali bili i svjedoci nekih novih nada, talenata, koji su svoje umijeće pokazali na terenu i najavili da će ovaj klub dati još mnoge asove, od kojih je najpoznatiji Dalibor Dragić, jedini učesnik Lige evropskih šampiona, iz „idealnog“ sastava OFK Sloga.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (4) 40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (5) 40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (6) 40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (7) 40 godina ofk sloga rakelici-jubilej za pamcenje (8) 40 godina ofk sloga rakelici-susret sa rudar prijedorom (1) 40 godina ofk sloga rakelici-susret veterana (1)