centar sunce-dan skole 3Јavna ustanova Centar „Sunce“ priredbom je proslavila Dan škole. Puna pozorišna sala najbolje dokazuje koliko Prijedorčani cijene slavljenike – đake sa invaliditetom i njihove nastavnike.

Priredbom su djeca sa invaliditetom još jednom porušili brojna predubjeđenja, pokazali svoj talenat i rezultate ostvarene velikim trudom.

Osim bogatog kulturno – umjetničkog programa koji je održan na sceni Pozorišta Prijedor , u holu je postavljena izložba radova, koje mališani Centra “Sunce”, uz pomoć nastavnika , stvaraju cijele godine. Ovoj ustanovi to je jedan od prihoda.

Organizaciju izložbe i kulturno-umjetničkog programa pomogli su i učenici prijedorske Medicinsko-tehnološke i Građevinske škole, sve u okviru projekta „Јa građanin“, koji traje od početka školske godine. Ovo je ujedno i kruna njihovog srednjoškolskog projekta koji je obuhvatio brojne aktivnosti i saradnju sa učenicima Centra „Sunce“.

Јavna ustanova Centar „Sunce“ je škola koju pohađaju 102 osnovca i srednjoškolca sa invaliditetom. Iz godine u godinu sve je više učenika u ovoj školskoj ustanovi. Aktivnosti poput druženja sa učenicima drugih škola i osposobljavenje za izradu brojnih predmeta, pomaže u socijalizaciji.

Ovi đaci ostvaruju rezultate poput vršnjaka iz ostalih škola, ali pri tome moraju da ulože znatno više napora. I ono najbitnije, ovi vrijedni i kreativni mladi ljudi, svima pružaju ruku prijateljstva, a za uzvrat traže samo malo pažnje i društvo jednakih mogućnosti.

RTRS

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=111377