U sali pozorišta održana je završna svečanost predškolskih grupa Javne ustanove Dječiji vrtić “Radost”, generacija 2023/2024. godine.

Najpre je održan svečani defile oko 150 djece od vrtića preko gradskog trga do pozorišta gdje su potom izveli prigodan program pod nazivom “Hajde svijete budi dijete” sačinjen od plesnih, pjevačkih i glumačkih tačaka.

Zamjenik direktora ove predškolske ustanove Maja Vojnović je novinarima izjavila da je ovo veliki dan kako za roditelje i za djecu prvenstveno, tako i za ustanovu.

“Danas ispraćamo 74. generaciju predškolaca koja broji oko 150 djece tako da smo mi večeras posebno inspirisani da ih ispratimo sa puno emocija, plesnim koracima, pjesmom u novu fazu odrastanja, puštamo ih u novi svijet uz poruku `Hajde svijete budi dijete`”, izjavila je Vojnovićeva.

Vaspitač i voditelj završne svečanosti Nataša Rodić je istakla da je rad sa djecom najljepši i najzahtijevniji.

“Mi smo srećni i ovo je kao šlag na tortu, svečana kruna našeg dosadašnjeg rada i uspjeha i iako ne pratim svoju grupu, velika sam podrška vaspitačicama i cijelom timu ustanove u kojoj radim, a djeca su divna kao i uvijek”, rekla je Rodićeva.

Dječijih osmjeha, pjesme i igre nije nedostajalo, ali ni optimizma koji svaka mladost nosi.

Pored ponosnih roditelja i rodbine u prepunoj sala pozorišta bio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

prijedorgrad.org