Omarska: Željezničar ST 1:2

Strijelci: Kopanja ‘11 – Đogić ‘45, Blanuša ‘88
Sudija: Slađan Došlo (I. Sarajevo)
Gledalaca: 700
Žuti kartoni: Kopanja, Grahovac, Anđić, Krecelj (Omarska) Vintonji, Karazović, Kelebić (Željezničar)

Omarska:
Zgonjanin 6, Kopanja 7, Kralj 6, Panić 6 (Krecelj -), Grahovac 6 (Domuzin -), Anđić 6, Stojnić 5,5 (Rastoka -), Petković 6, Jaćimović 6, Nišić L 6 (Sadžak -), Jovičić 6
Trener: Milan Stanivuković

Željezničar:
Tamidžija 7, Jagodić 6 (Trivunović -), Blanuša 7, Đogić 6,5, Ivić 7 (Grujić -), Vintonji 6,5, Kerezović 6 (Sladojević -), Kalabić 6,5, Bajić 6, Sukara – (Popara 6), Jević 6
Trener: Branislav Krunić

Gotovo je. Promjena trenera nažalost nije donijela pomak u rezultatima Omarske. Opet je Omarska odigrala jednu poprilično ravnopravnu utakmicu, ali je poražena od ekipe Željezničara iz Banjaluke golom u 88. minuti. Bez obzira šo je do kraja prvenstva ostalo još osam utakmica, definitivno je jasno da će Omarska ispasti iz prve lige i da već sada treba pripremati ekipu za takmičenje u drugoj ligi.

Nije smak Svijeta, avgust je brzo i već za četiri mjeseca Omarsku može zahvatiti fudbalska euforija.

Što se tiče ove utakmice, najbitnije je pomenuti da su ponovo tribine bile dobro popunjene, po ocjeni delegata 700 gledalaca, te je svima u klubu stoga mnogo teško što se ni danas ekipa nije uspjela odužiti vjernoj publici bar bodom.

Trudili su se igrači Omarske (osim Domuzina) ali jednostavno ovo je definitvno sezona u kojoj će se Omarskoj desiti i dešava se sve loše što se može desiti. Možda i jesmo najsiromašnija i najnekvalitetnija ekipa u ligi, ali nismo zaslužili da izgubimo sve utakmice koje gubimo na raznorazne načine, pa tako ni ovu danas.

Što se tiče same utakmice, od prve minute je bilo očigledno da je promjena trenera donijela neku novu energiju u ekipu Omarske, pa je Omarska od starta krenula prema golu Željezničara. U 11. minutu Jaćimović je fauliran u šesnaestercu gostiju.

Sudija Došlo je pokazao na penal, a siguran izvođač je bio Kopanja i Omarska je povela sa 1:0.

Nakon vođstva Omarske imali su gosti terensku inicijativu. Treba izdvojiti šanse Blanuše u 35. minutu kada je šutirao iznad gola, te dobru kontru gostiju u 38. minutu, kada je Anđić požrtvovanim startom spriječio siguran pogodak.

Mnogo bure viđeno je u 45. minutu. Prvo je Omarska imala stopostotnu šansu, Panić je sjajno proigrao Nišića, koji je imao prazan gol ispred sebe na pet metara, ali je izgleda lopta nezgodno odskočila, prevarila Nišića i on nije zatresao mrežu gostiju. U sledećem napadu, lopta ulazi u šesnaesterac Omarske, napadač gostiju pada i to je penal za Željezničar. Đogić pogađa sa bele tačke i tako umjesto da bude 2-0 za Omarsku na odmor se otišlo neriješenim rezultatom.

U drugom poluvremenu viđena je nervozna igra sa obe strane sa veoma malo prilika. Jaćimović je u 51. minutu šutirao glavom tik pored gola gostiju. Panić je u 52. minutu pogodio prečku i potom je bilo bez većih prilika do samog finiša. U 59. minutu u igru Omarske ulazi Domuzin umjesto Grahovca i od tog momenta Omarske je umrla. Domuzin je prehodao do kraja utakmice i izazvao burne reakcije publike, a nakon utakmice je ušao u konflikt sa publikom. Kao što rekoh, ove godine nam se dešava sve ružno što se može desiti.

I onda, u poslednjih deset minuta, bura. Prvo gosti pogađaju prečku u 81. minutu, potom Sadžak minut kasnije pogađa stativu gostiju. U nastavku akcije, Jaćimović je fauliran, po mišljenju mnogih u šesnaestercu, ali sudija Došlo pokazuje da je faul bio vani i dosuđuje samo slobodan udarac. Nisu sudije krive za loše rezultate Omarske, ali svaku spornu situaciju dosuđuju na štetu Omarske, pa tako i ovaj put.

Omarska je krenula na sve i ništa, ali nije uspjela zatresti mrežu gostiju. U 88.minutu Blanuša sjajno šutira i pogađa mrežu Zgonjanina, te donosi pobjedu svojoj ekipi. Gosti su danas igrali i borili se kao da se oni bore za opstanak, i na to nemamo primjedbi, samo to može zadržati i vratiti publiku na stadione, ali potom su gosti predvođeni Branislavom Krunićem i pretpostavljamo po zapisniku pomoćnim trenerom Simidžijom (odavno neko takav nije viđen u Omarskoj), uradili vrlo ružan gest, jer su taj gol, koji njima vrlo malo znači, a Omarsku faktički izbacuje iz lige, burno proslavili pred domaćom publikom. Neka, opet kažem, sve ružno što se može desiti ove godine dešava se, ali neka im je na čast. Ali za ubuduće moramo znati, sa gospodom gospodski, sa ciganima ciganski. Posebno prema Kruniću, ako nam se putevi ponovno susretnu. Odvratno. E moj Branislave, ne ide se gol proslavljati kod navijača čija ekipa ispada iz lige, da ih najviše na Svijetu mrziš.

Po završetku utakmice uslijedile su te ružne scene sa Domuzinom, koji umjesto da se povuče u svlačionice nakon još jednog poraza, ostao je da se svađa sa publikom. Da je pola energije uložio na terenu, možda bi sada slavili pobjedu protiv Želje,

Da rezimiramo, Omarska je definitivno ispala iz lige, ponižena je dodatno od strane gostiju, sudije, pa i naših igrača, ali sve ovo može biti osnova za neku novu blistavu budućnost. Za vrlo kratko vrijeme, trener Stanivuković je ostavio odličan utisak i može biti trener na duže staze. Bez obzira na loše rezultate, velika većina igrača su sjajni momci i dobri fudbaleri, koji se trude i na treninzima i na utakmicama. Loša vremena stvaraju jake ljude, treba sagledati situaciju, donijeti prave odluke i brzo ćemo se ponovo radovati pobjedama. I naučili smo mnogo za ove tri godine.

Na kraju, ovako je vrlo ružno obilježen vrijedan jubilej. Danas je Anando Krecelj odigrao 400-tu utakmicu u dresu Omarske (jedini igrač u istoriji kluba sa 400 prvenstvenih utakmica). Igrač koji je obilježio najblistaviji period u istoriji kluba, počevši od najnižih grana kada je Anando počeo da igra za prvi tim, pa sve do ulaska u Prvu ligu. Nekako simbolično, sa očiglednim završetkom njegove fudbalske karijere, završava se i jedna fudbalska bajka koja se desila Omarskoj. HVALA ANDI.

FK Omarska