U Sportskoj dvorani “Mladost” danas se održava 12. Međunarodni džudo turnir „Kup Prijedora 2024“.

Ovaj turnir okupio je oko 500 takmičara iz 24 kluba iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Domaćin turnira je Džudo klub „Prijedor“. Predsjednik ovog Kluba Radenko Marinović ističe da je ovogodišnji turnir posebno značajan jer ga organizuju u godini kada Klub obilježava 20 godina postojanja.

„Turnir će se održati u svim uzrastnim kategorijama uključujući i veterane. Biće predstavljena veteranska reprezentacija BiH koja nastupa na Evropskom prvenstvu koje se održava u šestom mjesecu u Sarajevu“, rekao je Marinović.

Turnir je otvorio načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić.

On je naveo da Grad Prijedor podržava ovaj turnir i da će uvijek podržavati slične sportske manifestacije.

„Želim da izrazim veliku zahvalnost ljudima iz Džudo kluba ‘Prijedor’ na sjajnoj organizaciji. Učestvuje veliki broj mališana u svim uzrastnim kategorijama. Posebno smo ponosni na činjenicu da džudo kao sport promoviše zdrav način i stil života, veoma je cijenjen, priznat i poznat, kako u našem gradu tako i širom Republike Srpske i BiH. Oni i sa međunarodnih takmičenja donose medalje i uveseljavaju kako naše najmlađe tako i sugrađane našeg grada“, rekao je Milješić.

kozarski.com