Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je ponosan na odličnu saradnju sa lokalnim udruženjem penzionera i na činjenicu da grad Prijedor izdvaja najviše novca u čitavoj Republici Srpskoj iako nema najveći broj penzionera.

“I, evo, sad mogu da najavim da ćemo na rebalansu budžeta, koji će biti otprilike kroz mjesec dana, tu stavku dodatno povećati”, rekao je Javor koji je danas prisustvovao godišnjoj Izvještajnoj skupštini gradskog Udruženja penzionera.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da prijedorsko udruženje penzionera spada u red bolje organizovanih i aktivnijih i da je posebno važno za grad da uvijek ima i najbolju saradnju sa gradonačelnikom.

“Pitanja materijalnog položaja i zdravstvene zaštite penzionera u prvom planu su u svim razgovorima na republičkom nivou. U vrijeme mandata Radovana Viškovića kao predsjednika Vlade od januara 2019. do januara 2024. godine penzije su povećane skoro 60 odsto. Mi se nadamo, tako imamo i dogovor sa njim, da će ove godine doći do još jednog vanrednog povećanja penzije”, dodao je Trifunović.

Predsjednik Udruženja penzionera Prijedor Slobodan Brdar rekao je da su penzioneri uključeni i u politički i u društveni život i lokalne zajednice i Republike Srpske.

“Mi smo živo zainteresovani da naš grad i naša lokalna zajednica bude stabilna. Nas ima oko 15.000 u gradu Prijedoru, standard je takav kakav je , ali u okviru svoje lokalne zajednice zahvalni smo jer grad i gradonačelnik pomažu svoje penzionere i prepoznatljivi smo u Republici Srpskoj kada je ta aktivnost u pitanju “, naveo je Brdar.

prijedorgrad.org