Gradska uprava Prijedor počela je potpisivanje ugovora s korisnicima novoizgrađene primarne vodovodne mreže za naselja Veliko Palančište, Kafanište i Stari voćnjak za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila dva miliona maraka, a grad Prijedor pola miliona maraka.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Aleksandar Šobot rekao je da je projektant “Vodovod” Prijedor, da nadzor vrši Zavod za izgradnju grada Prijedor, a da radove izvodi banjalučki “Hidro-kop”, te da je u pitanju oko 41 kilometar mreže za područje sa oko 600 domaćinstava.

“Stanovništvo podnosi zahtjeve, ugovori dalje idu na protokol, potpisuje ih gradonačelnik, ugovor se vraća u mjesnu zajednicu i stanovništvo preuzma te ugovore o priključenju na vodovodnu mrežu. Da bismo olakšali stanovništvu, da bismo smanjili gužve, ubrzali sam proces, odlučili smo se na ovaj vid potpisivanja ugovora”, rekao je Šobot.

Radovi na ovom projektu su počeli u avgustu prošle godine i na primarnoj mreži ostalo je da se uradi još mreža kućnih priključaka. Građani imaju rok do kraja godine, dok se izvode radovi, da uplate 900 KM ,odnosno da sami odrede u koliko rata i kako.

Pored ovog, u pripremi je projekat za kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljima Urije, Čirkin Polje, Trnopolje.

prijedorgrad.org