U Galeriji u Novom Gradu otvorena je izložba radova nastalih u okviru 15. Likovne kolonije „Sreten Stojanović“.

Osam umjetnika stvaralo je u periodu od 6. do 12. avgusta 2023.godine na Kozari umjetnička djela od kojih je dvadeset predstavljeno publici.

Dokumentarista Galerije Mirjana Drljača ističe da je uvijek zadovoljstvo da se izlažu djela koja nastanu na likovnoj koloniji.

„Za nas je ovo značajno jer nam daje mogućnost da analiziramo i naš rad, rad na našoj koloniji, kako rade naše kolege, ali i upoznajemo se sa novim autorima“, rekla je ona.

Ističe da je ova izložba značajna i kvalitetna jer se radi o osam autora, od kojih su neki svršeni studenti, a neki autori su izlagali svoja djela u najprestižnijim svjetskim galerijama.

Kustos Muzeja Kozara iz Prijedora Aleksa Milić kaže da je selektor ove kolonije bio Danko Brkić redovni profesor sa Akademije umjetnosti u Banjaluci.

„Prilikom selekcije izabrani su različiti autori, selektor je izabrao mladje autore, ali i autore iz prve generacije studenata, s obzirom na to da je u periodu stvaranja na ovoj koloniji Akademija umjetnosti u Banjaluci slavila svoj jubilej, 25.godina postojanja“, istakao je Milić.

Izložba radova sa 15. Likovne kolonije „Sreten Stojanović“ u Novom Gradu biće postavljena do 28.aprila.

radionovigrad.com